• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.08.2016

22:22

AMERIKA HOĆE RAT U RUSIJI! Obama obučio ukrajinske naciste da izvedu teroristički napad na Putina!

Vesti

AMERIKA HOĆE RAT U RUSIJI! Obama obučio ukrajinske naciste da izvedu teroristički napad na Putina!

Podeli vest

Vojni savetnici iz SAD obučili pripadnike ukrajinske obaveštajne službe da izvedu terorističke napade na Krimu. Rusi jedan takav napad sprečili, ali se strahuje da se Vašington neće na tome zaustaviti

Amerikanci žele da izazovu rat u Rusiji uz pomoć ukrajinskih neonacista. Vojni savetnici iz SAD obučili su pripadnike ukrajinske obaveštajne službe da izvedu terorističke napade na Krimu.

Putin: Terorizam nećemo tolerisati

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da je izabrala terorizam umesto mira i da to neće tolerisati.
- To je veoma alarmantno. Ukrajina igra opasnu igru. Akcije Kijeva su glupe i kriminalne - rekao je Putin.
On je pozvao SAD i Evropu da učine konkretne korake i utiču na Ukrajinu da promeni ponašanje.
- Moskva ne može da zažmuri na smrt svojih vojnika koji su ubijeni tokom specijalnih operacija sprečavanja terorističkih napada na Krimu - bio je jasan ruski predsednik.

Rusija je početkom nedelje uspela da spreči jedan takav napad i pohapsi grupu ukrajinskih ekstremista, međutim, strahuje se da Vašington neće odustati dok na ruskom poluostrvu ne izazove sukob.

Ubijena dva Rusa

Kako je Kremlj juče naveo, Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je u ponedeljak, 8. avgusta, teroristički napad na Krimu koji je organizovala obaveštajna agencija ukrajinskog Ministarstva odbrane. Pritom su poginula dva pripadnika ruskih snaga.

OBEZBEĐUJU TERITORIJU! Rusija postavila savremeni raketni sistem na Krim!

- Ruska tajna služba dobila je informaciju da su sumnjivi ljudi u vojnim uniformama primećeni u noći između 6. i 7. avgusta u gradu Armjansku, nedaleko od ukrajinske granice. Tim sastavljen od pripadnika FSB i ruskih vojnika tamo je zatekao grupu od sedmorice terorista, koji su odmah počeli da pucaju. U okršaju su stradali jedan ruski vojnik i jedan obaveštajac, a grupa terorista je uhapšena - navode izvori bliski Kremlju.

Oni dodaju da su ruske snage prilikom akcije zaplenile 20 eksplozivnih naprava kućne izrade, jačine veće od 40 kilograma TNT, municiju, mine, granate, kao i posebno oružje koje koriste pripadnici specijalnih jedinica oružanih snaga Ukrajine.

- Cilj diverzanata je bila destabilizacija socijalno-političke situacije na ruskom poluostrvu Krimu tokom priprema za održavanje federalnih i regionalnih izbora - piše na sajtu FSB.

Public

Porošenko: Rusija izmišlja

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko rekao je da su ruske optužbe na račun njegove zemlje samo izgovor kako bi Putin pojačao vojsku na Krimu.
- Rusija neće uspeti u svojoj nameri da joj međunarodna zajednica ukine sankcije tako što će diskreditovati Ukajinu. Od Moskve očekujem da ispuni uslove Minskog sporazuma - naveo je Porošenko.

Ruski zvaničnici sigurni su da iza planiranog napada stoji Amerika.

Premijer Krima Sergej Aksjonov izjavio je juče da pripreme za terorističku akciju imaju pečat Stejt departmenta.

VITALIJ ČURKIN BEZ DILEME: Pitanje Krima zauvek rešeno referendumom iz 2014.

On je dodao da su se ukrajinske vlasti odlučile da krenu putem terorizma i da metod koji su isprobali protiv svojih građana prenesu i na susede.

- Istovremeno sam uveren da to nisu njihove sopstvene akcije i namere. Stejt department stoji iza njih zato što ukrajinski zvaničnici ne bi imali hrabrost da sami izvedu takve akcije - rekao je šef vlade Krima.

S njim je saglasan i šef komiteta za odbranu ruske Dume Vladimir Komojedov.

RUSIJA ZBOG KRIMA ZAPRETILA UKRAJINI: Smrt pripadnika ruskih službi imaće posledice!

- Američki vojni savetnici nahuškali su ukrajinske vlasti na radikalne akcije, kao što je organizovanje terorističkih napada na Krimu. To je monstruozna provokacija koja bi mogla da dovede ne samo do destabilizacije regiona već i cele Evrope - smatra Komojedov.

printscreen

On je upozorio da je Ukrajina potpala pod loš uticaj.

- Teroristički napadi postali su stil ukrajinskih fašista, koji se provlače kroz sve strukture još od Drugog svetskog rata i koji poslednjih godina sve više jačaju. Upravo su te bande bile oružje u rukama zapadnih tajnih službi u borbi protiv Rusije - naglasio je Komojedov.

Planirali atentat na zvaničnike Krima


Ruska "Komsomolskaja pravda", pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi, navodi da je grupa terorista planirala atentat na krimske zvaničnike.
- Planirali su da miniraju put E105, koji vodi od Simferopolja do Jalte, u trenutku kad se na njemu budu nalazili zvaničnici Krima. Hteli su da ih dignu u vazduh - piše taj list.
S druge strane, Moskovski dnevnik "Komersant" tvrdi da su ukrajinski teroristi priznali da su spremali napade kako bi uništili turizam na Krimu.
- Uhapšeni su priznali da su planirali niz bombaških napada na turističke centre na Krimu kako bi uneli paniku koja bi uništila turizam, a da pritom nikoga ne ubiju - navodi izvor iz obaveštajne službe za "Komersant".

Boli ih Turska

Prema njegovim rečima, na teritoriji Ukrajine je posle raspada Sovjetskog Saveza ostala ogromna količina oružja, koju će SAD iskoristiti da izazovu rat na ruskoj teritoriji.

- Evropu potresaju teroristički napadi džihadista, pa je ostavila ukrajinske naciste potpuno bez kontrole. To je očigledno iskoristio Vašington - smatra šef ruskog komiteta za odbranu.

NOVI RAT NA POMOLU? Porošenko naredio raspoređivanje ukrajinske vojske kod Krima!

Ruski analitičari ističu da je teroristički napad planiran baš u vreme kad je Turska, druga najveća sila u NATO, okrenula leđa toj Alijansi i Zapadu, a približila se Rusiji. Stručnjak za geopolitiku Vladimir Strijanjin kaže da SAD to neće oprostiti.

- Pomirenje Rusije i Turske je veliki poraz za Vašington. Američka administracija sad nema izbora, već mora da se okrene ukrajinskim nacistima kako bi destabilizovala Rusiju. Možemo očekivati niz ovakvih provokacija u narednim danima jer SAD neće stati dok ne izazove sukob na ruskoj teritoriji - zaključuje Strijanjin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
golas

pre 7 godina

i opet glupi ukrajinci plate ceh,ali ako saradjujes sa amerima ne mozes nista dobro da ocekujes!

Cicka

pre 7 godina

Сасвим сигурно да ће урадити нешто грозно и крупно само ли успеју

Car Putin

pre 7 godina

Типична западна доктрина "Завади па владај!" само да се православци раздвоје и замрзе, да брат на брата удари, а они ће да деле мир по свету и да пљачкају тај исти свет. Само заборављају на кога ударају, Русија има нуклеарно оружије а отаџбину воле више од свега, боље им је да гледају у своје двориште, иначе ово се неће добро завршити.

Ljubo

pre 7 godina

Ali ....ne ide im od ruke nista u zadnje vrijeme ,zapadu ,tj Americi ,dobili su bolest zvanu " popizdioitis " ...sve ima prolazno vrijeme ,uspon i pad ...

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija