• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2016

23:47

BAJDEN SAVETOVAO POROŠENKA: Izbegnite eskalaciju napetosti sa Rusijom

Vesti

BAJDEN SAVETOVAO POROŠENKA: Izbegnite eskalaciju napetosti sa Rusijom

Podeli vest

Američki potpredsednik Džozef Bajden razgovarao je danas telefonom s ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom od kojeg je zatražio da učini sve što je u njegovoj moći kako bi izbegao eskaliranje napetosti sa Rusijom, saopštila je Bela kuća.

- Bajden je naglasio da su SAD zatražile od ruske strane da uradi isto- navedeno je u saopštenju koje je preneo Rojters.

Britanska agencija podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin optužio Ukrajinu da pokušava da isprovocira sukob oko Krima.

RUSIJA ZBOG KRIMA ZAPRETILA UKRAJINI: Smrt pripadnika ruskih službi imaće posledice!

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini ranije danas je ponovila podršku Unije Ukrajini i zatražila od Kijeva i Moskve da izbegavaju bilo kakve akcije zbog kojih bi napetosti mogle dodatno da eskaliraju.

Kako je javio AFP, Mogerinijeva je navela da je telefonom zvala ukrajinskog ministra spoljnih poslova Pavla Klimkina kako bi diskutovali o situaciji, u trenutku kada je Kijev optužio Rusiju da podstiče nemire na istoku Ukrajine i oko Krima.

NOVI RAT NA POMOLU? Porošenko naredio raspoređivanje ukrajinske vojske kod Krima!

"Evropska unija osuđuje i ne priznaje ilegalno pripajanje Krima... Mi nastavljamo sa nepokolebljivom podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine. Bilo kakve akcije koje bi mogle da vode daljoj eskalaciji sukoba moraju da izbagavaju sve strane; mirno rešenje sukoba je jedino moguće rešenje", navela je Mogerinijeva u saopštenju.

AMERIKA HOĆE RAT U RUSIJI! Obama obučio ukrajinske naciste da izvedu teroristički napad na Putina!

Ona je kazala da će EU nastaviti da prati situaciju i da će zvaničnici država članica u sredu raspravljati o najnivijim dešavanjima.

AFP podseća da je Rusija početkom ove nedelje tvrdila da je sprečila terorističke napade na Krimu koje su spremali ukrajinski vojni obaveštajci i odbila oružane napade, što je Kijev negirao.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 7 godina

Pokazi Putine EuRopskoj uniji i Amerikancima da se ne mogu poigravati sa Rusijom. Pregazi tu Ukrajinu za 24 sata i zavrsi taj problem za sva vremena.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Порошенку гори под ногама...У економији и политици, ништа није урадио...Нема он капацитета за државника... Остаје му само рат...или продужење сукоба са руским покрајинама, да би себе - одржао на власти...Само неко стално "ванредно" стање у држави, може га као фашисту одржавати на власти.јер у редовном стању нити зна водити политику нити економију, нити културу... Само тензије сталне врсте у Украјини - и напетост, одржавају такву бедну фашистичку власт и - америчке донације...!

marko

pre 7 godina

....ili cemo stvarno da vam posaljemo ofanzivno oruzije. Rece Bajda.

vlada

pre 7 godina

Uvek je postojala zvanična i ona "druga" politika! Kao u ekonomiji "računi"! Bajdene, to je licemerna izjava! Za Ruse ne brinem, ne brinem ni za ukrajince ali "brinem" za vas!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija