• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2016

19:02

RUSI I AMERI ZAJEDNO NA DŽIHADISTE: Sergej Šojgu najavio udruživanje snaga u borbi za Alepo!

Vesti

RUSI I AMERI ZAJEDNO NA DŽIHADISTE: Sergej Šojgu najavio udruživanje snaga u borbi za Alepo!

Podeli vest

Rusija je blizu udruživanja snaga sa SAD kako bi se uspostavio mir u razorenom Alepu, drugom najvećem gradu u Siriji, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu, javlja danas AFP

- Korak po korak, približavamo se situaciji u kojoj - govorim samo o Alepu - ćemo moći da počnemo da se zajedno borimo kako bismo uspostavili mir na toj teritoriji- rekao je Šojgu televiziji Rosija 24, u intervjuu koji je dao u subotu, ali je danas emitovan.

Šojgu je, takođe, rekao da je Moskva u aktivnim pregovorima u vezi sa tim gradom, gde se ruski avioni i režimske snage bore protiv pobunjenika.

(VIDEO) GOPODAR NEBA: Ovim oružjem Rusi su iznenadili Amerikance i pobedili u ratu u Sirji!

Ruski ministar je naveo da su Moskva i Vašington i dalje u dubokom neslaganju što se tiče situacije u Alepu i optužio pobunjenike da drže civile kao taoce i izvode brutalne samoubilačke napade.

- U istočnom delu Alepa, ljudi su taoci- rekao je Šojgu, optuživši pobunjenike da postavljaju bombe duž ruta za zbeg koje je Rusija uspostavila i da pogubljuju ljude.

- Da li je to umerena opozicija? Ko je to? - zapitao je ministar.

NJUJORK TAJMS HVALI PUTINA: Ostvario je sve ciljeve, Rusija je pobedila u Siriji i naterala SAD na pregovore!

Šojgu je, istovremeno, oštro kritikovao optužbe da je Moskva nametnula blokadu u oblastima koje u rukama drže pobunjenici, nazvavši ih neistinama i propagandom.

- Mnogo je pitanja koja tek treba da rešimo sa našim američkim kolegama. Sada smo u veoma aktivnoj fazi pregovora sa američkim kolegama- zaključio je ruski ministar, govoreći o situaciji u Alepu, navodi francuska agencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija