• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.08.2016

22:18

RUSIJA I KINA ĆE ZAVLADATI SVETOM! Govor predsednika Kine zaprepastio Amerikance i podigao uzbunu u NATO!

Vesti

RUSIJA I KINA ĆE ZAVLADATI SVETOM! Govor predsednika Kine zaprepastio Amerikance i podigao uzbunu u NATO!

Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping tvrdi da će njegov vojno-ekonomski savez sa Vladimirom Putinom, pobediti NATO i stati na put američkim osvajačkim ambicijama, najkasnije za deset godina

Rusija i Kina će najkasnije do 2026. zavladati svetom, tvrdi kineski predsednik Si Đinping. On je u obraćanju naciji prošle nedelje istakao da će njegov savez sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pobediti NATO i konačno stati na put osvajačkim ambicijama SAD.

EU i SAD propadaju

Kineski predsednik je neobično zapaljivo izlaganje imao povodom 95. godišnjice osnivanja Kineske komunističke partije.

PUTINOV NOVI SAVEZ, SA ERDOGANOM DELI EVROPU: Ovo je priča koja će odrediti sudbinu svakog od nas!

- Svedoci smo svakodnevne američke agresivne politike i prema Rusiji i prema Kini. Verujem da Rusija i Kina mogu da naprave pakt u odnosu na koji će NATO biti nemoćan i koji će okončati imperijalističke težnje Zapada - naveo je Đinping.

Public

On je dodao da se svet već sada nalazi na prekretnici, na ivici radikalnih promena.

- Vidimo da Evropske unija polako propada, kao i američka ekonomija. To sve vodi novom svetskom poretku - rekao je Đinping.

Prema njegovim rečima, neizbežne su promene.

- Ništa ne može biti kao što je bilo nekad. Za deset godina imaćemo novi svetski poredak u kojem će ključan biti savez Kine i Rusije - istakao je kineski vođa.

(VIDEO) NATO PAKTU POKAZALI MIŠIĆE: Ovo su najžešći detalji Međunarodnih vojnih igara u Rusiji!

Njegovim govorom zapadni lideri, naročito američki, bili su zaprepašćeni. Oni su to protumačili kao javni poziv Si Đinpinga Vladimiru Putinu da njihove dve zemlje formiraju vojni savez protiv NATO, od kojeg Vašington godinama strahuje.

Kina i Rusija, naime, tesno sarađuju u ekonomskoj sferi i na više nivoa na međunarodnoj sceni, ali nemaju konkretan vojni savez. Najbliže tome je Šangajska organizacija za saradnju (SCO), čiji su osnivači Rusija i Kina, pripadaju joj i Kazahstan, Uzbekistan, Tadžikistan i Kirgistan, a uskoro bi trebalo da se priključe i Indija i Pakistan.

AP PHOTO

U pitanju je savez koji podrazumeva razmenu obaveštajnih podataka među članicama, zajedničke antiterorističke operacije i borbu protiv sajber terorizma na teritoriji centralne Azije, ali ne i konkretnu vojnu saradnju.

Ovakva saradnja više nije dovoljna. Zato smo započeli razgovore o sveobuhvatnom partnerstvu i strateškoj saradnji

Vladimir Putin

Da je formiranje rusko-kineskog vojnog saveza veoma blizu, govore i ranije izjave Vladimira Putina. On odavno želi da proširi i vojne i ekonomske veze s Kinom, zemljom koju naziva svojim najvažnijim strateškim partnerom.

AMERIKA HOĆE RAT U RUSIJI! Obama obučio ukrajinske naciste da izvedu teroristički napad na Putina!

- Ovakva saradnja više nije dovoljna. Zato smo započeli razgovore o sveobuhvatnom partnerstvu i strateškoj saradnji. "Sveobuhvatno" znači da ćemo sarađivati na svim važnim svetskim pitanjima, a "strateško" znači da ćemo pridavati ogroman značaj saradnji naših vlada - rekao je Putin krajem juna, prilikom posete Kini.

Pretnje sve veće

Inače, i Moskva i Peking suočavaju se s rastućom pretnjom SAD i NATO na svojim granicama. Obema zemljama pretnju predstavlja američki raketni sistem THAAD, koji Vašington namerava da postavi u Južnoj Koreji, nadomak granica Rusije i Kine.

print

Amerika tvrdi da je to zaštita od eventualnog napada Severne Koreje. Pored toga, SAD još od kraja 90-ih godina provociraju Moskvu šireći NATO na istok Evrope, približavajući se tako ruskim granicama. S druge strane, Peking ima problem s Amerikom u Južnom kineskom moru, koje istorijski pripada Kini, a SAD ga smatraju međunarodnim vodama.

JOŠ JEDNA PUTINOVA POBEDA: Ruska privreda jača, zemlja više ne zavisi od prodaje nafte!

Vašington stalno šalje svoje brodove u kineske vode i nadgleda tu teritoriju špijunskim letelicama, što Peking smatra provokacijom.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 7 godina

A i Kinezi i Rusi hrle u Ameriku i mirisi im jos uvek Americko g,,,o

Putnik

pre 7 godina

Idi malo jos u skolu da naucis nesto vise, pa se javi da diskutujes.

po zadatku

pre 7 godina

У праву си, иду, али по задатку!

Uraaa

pre 7 godina

Ој Путине светска сило наша, неће од Амера остати ни каша! Жив нам био 100 година, воле те твоји Срби.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Било је крајње време, да се бахатом америчком фашизму, стане на пут! Слободољубив свет мора се уједињити против нацистичке багре оличене у диктатури банкарског капитала са милитантним намерама - да буде владар света. Једном и томе мора доћи крај...Све слободарске земље света морају подржати овај савез који би био и гарант опстанка планете и људске врсте на њој..Само разуман и оштроуман Савез против фашистичке светске багре је спас за сво човечанство...! Смрт САД-е фашизму...!!

starica

pre 7 godina

Kamo srece da se Ameri opamete. Dosta su lazi sirili - alijeni, letilice sa druge planete, izazivanje ratova, isprobavanje naoruzanja na drugim narodima, potplacivanje, spijunaze, postavljanje raketnih sistema po Evropi ....Oni licno prave i isprobavaju "letece tanjire" i prikazuju ljude sa genetskim felerom kao vanzemaljce ....To je najveca banda terorista koji zele da zavladaju celim svetom. Da bi ostvarili svoje snove moraju da se rese drugih sila u svetu kao sto su Rusija i Kina itd.

Bane

pre 7 godina

Ово чекам неколико година. Богу драгоме хвала на овом прекрасном спасилачком савезу. Даће Бог да и Индија и Пакистан уђу Савез.

zimzelen

pre 7 godina

Sve je dobro, ali strahujem da posle kada budu bili izbori u Rusiji sorosi I cija plate stranke pa dovedu na vlast koji njima odgovara kao kod nas dosmanlije sto su bili a ima ih jos u skupstini sto su podplaceni.Oni su toliko podmukli da nalaze te pse koje mogu da plate I da rade sve sto oni kazu nazalost.Dobro bi bilo kada bi Putin bijo bar jos jedan mandat

srbin

pre 7 godina

japan nesme da pr..e od amerike kina slusa putina i opsno ppo zivot

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ово је чист комунистички говор, да би се преварио сопствени народ, који још живи у беди и под комунистичком диктатуром,Сви драги Срби или други који желе то исто, границе су им отворене, па изволите у Кину или Русију.Па проверите како се тамо живи, каква су људска права и слободе, а каква на западу. А не да лапрдате глупости.

Civijas radio

pre 7 godina

Koliko si pametan pokazuje cela recenica koju si mukom sastavio. Da si jednu takvu sastavio pre mozda bi te upisali i u osnovnu skolu umesto sto si zavrsio u domu za decu ometenu u razvoju.

Ljube

pre 7 godina

Nemas ti pojma o cemu pricas - pisem iz Kine gde se nalazim mesecima i mogu ti reci da mi u Evropi zivimo u iluzijama i pod lazima zapada o toj zemlji, nemamo mi ni pribliznu predstavu o tome gde je i sta je danas Kina i sta ce biti za ne vise od 10 godina ...

magda

pre 7 godina

Konacno da se neko osvesti i digne glas protiv najveceg zla od kako postoji planeta Zemlja.Americku i evropsku bagru treba ocistiti od ostatka sveta,to zlo ne sme vise da postoji.Smrt fasistickim i nacistickim nakazama koje su zagadile sve sto je bilo vredno.Pohlepne siledzije ne smeju vise biti nikakva sila.\n

golas

pre 7 godina

Pa morao je jednom doci kraj dezurnim policajcima amerima!

Maganik

pre 7 godina

Rusi i Kinezi do sada ništa nijesu slagali. Kinezi znaju u dan sve šta će se dešavati i sve što USA i Britanija ne mogu da spriječe.

sara

pre 7 godina

Verujem u to što je rekao kineski predsednik Si Đinping. Dosta su zla po celom svetu naneli.

duška

pre 7 godina

Nasamarili su Gorbačova da razbuca Varšavski pakt i prekine nadmetanje,a onda NATO ko hobotnica grbio sve države i došao im na prag! Naravno da je i debilu jasno šta su namere i naravno da će se ovi drugi udružiti! neko im mora stati na put inače se na mala vrata ponovo vrati imperijalizam ili ti globalizam kako ga perfidno zovu...

magda

pre 7 godina

Oni su i potomci najgoreg olosa i sljama.To im je genetika jer su prvi stanovnici koji su poceli da naseljavaju Ameriku bile najozloglasenije ubice i kriminalci,pusteni iz engleskih zatvora da nasele novi kontinent.To su vrlo brzo i dokazali,mucki pobili sve starosedeoce,\npremudar i predivan narod-indijance.A mogli su od njih da nauce sta su prave ljudske vrednosti i kulturno nasledje.Posto to nisu naucili, sad smo svedoci njihovog kaubojskog divljastva, pohlepe i svih najgorih ljudskih primitivnih pobuda koje su mogle da zadese svet.Ako nas Rusija ,Kina, Indija....ne spasu,planeta ce biti unistena od ovih moralnih nakaza i degenerika,bez kulture,etike,casti,istorijskih vrednosti i svega sto nas cini razvijenom civilizacijom.\n

samo napred

pre 7 godina

jedva cekam da moralne nacije bez neokolonijalistickih pohoda, poput kine i rusije, zavladaju ovim svetom. bice nam svima bolje!

zoki

pre 7 godina

Ako mogu malo da pozure,ovi sada su mi se smucili.\n

zoran

pre 7 godina

Da, tako je mislio Napoleo i Hitler, pa ih Rusi razvalili kao svinja masan dzak. Da hoce, srecom nisu tog karaktera, Rusi i Kinezi, vec danas, mogu da potuku zapad do kolena. No, oni nisu Ameri. Treba razumeti da su Rusi i Kinezi koherentne nacije, dok Ameri su mesaavina Evropljana, J.Amerikanaca, crnaca...da pomenute dve sile udare na njih, svi bis e razbezali natrag u njihove zemlje iz kojih su dosli. Rusi i Kinezi to ne mogu. Oni imaju samo jednu otadzbinu. To je ogromna razlika.

Ruslan

pre 7 godina

Staljin je pomogao svome uceniku Mao ce Tungu da pobedi u Revoluciji i sazdade danas prvu ekonomsku silu. Nasi dobri "prijatelji" Yankee od ove godine su drugi. Kina od ove godine je zapocela 13tu "Staljinovu Pjatiletku", sto je baza pobede socijalnog sistema. Staljin, kao pobednik zapadne Koalicije koja je napala Sovjetsku Rusiju zajedno sa gryaznim Belogardejcima kod Caricina (Staljingrad) 1922 i kasnije ponovo kod Stalingrada, stvara najsnazniju platformu veoma brze i efiksane modernizacije Ruske armije. Na moru, kopnu i u vazduhu Rusija danas ima puno snaznije oruzje od saveznika NATO. Sami se secate kojiko je Srpska armija oborila njihovih aviona, cak nevidljivih, i to sa Ruskom zastarelom raketnom tehnikom. Sami takodje znate da se jos uvek kriste samo "Staljinove" rakete Proton i Sojuz.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija