• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2016

21:15

AMERI ZATEČENI RUSKIM NAPADOM: Dogovor s Moskvom neće ugroziti upotreba iranskih baza

Vesti

AMERI ZATEČENI RUSKIM NAPADOM: Dogovor s Moskvom neće ugroziti upotreba iranskih baza

Podeli vest

Rusko korišćenje baza u Iranu neće nužno sprečiti SAD da postignu dogovor sa Moskvom o saradnji u borbi protiv Islamske države u Siriji, izjavio je danas portparol američkog Stejt departmenta Mark Toner

On je, međutim, rekao da "još nismo stigli" do sporazuma o saradnji i istakao da je Moskva nastavila da vrši napade na umerene sirisjke snage, koje podržavaju SAD. 

(VIDEO) CRNI UTORAK ZA DŽIHADISTE! Ruski bombarderi poleteli iz Irana prema Siriji!

Portparol Stejt departmenta ocenio je da je rusko korišćenje iranske vazdušne baze za izvođenje vojnih napada u Siriji "nesrećno, ali ne i iznenađujuće" i poručio da Vašington još procenjuje nivo saradnje izmađu Rusije i Irana, prenosi Rojters. 

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da su ratni avioni poleteli iz baze u Iranu i krenuli ka ciljevima takozvane Islamske države u Siriji.

NJUJORK TAJMS HVALI PUTINA: Ostvario je sve ciljeve, Rusija je pobedila u Siriji i naterala SAD na pregovore!

U saopštenju se ističe veliki napredak u borbama protiv sunitske militantne grupe i dodaje da do danas Rusija nikada nije koristila vojne kapacitete van Sirije za operacije u arapskoj zemlji.

Rusija i Iran su ojačali svoje veze u poslednjih nekoliko meseci, nakon što je Rusija ukinula većinu sankcija uvedenih Iranu.

AMERIMA ISPRED NOSA: Rusija isporučila Iranu prvu polovinu raketnih sistema S-300!

RUSI I AMERI ZAJEDNO NA DŽIHADISTE: Sergej Šojgu najavio udruživanje snaga u borbi za Alepo!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ајде сада да видимо да ли сме Америка да нападне Иран.

vlada

pre 7 godina

Ne treba te vi Rusima, samo bi smetali! Obaviće to oni SAMI!

dragomir

pre 7 godina

Pa,USA-Poenta I JESTE U KONTRIRANJU-SMETANJU!!! "PINDOSI",sto bi rekla,braca,Rusi!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija