• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

17.08.2016

23:21

(VIDEO) ONI SU BUDUĆNOST RUSKE AVIJACIJE: Leteće bez pilota i biti naoružani elektromagnetnim topovima!

Vesti

(VIDEO) ONI SU BUDUĆNOST RUSKE AVIJACIJE: Leteće bez pilota i biti naoružani elektromagnetnim topovima!

Podeli vest

Ruska avijacija razvija borbene avione šeste generacije! Ovu informaciju potvrdio je i glavnokomandujući ruske avijacije Viktor Bondarev, koji je za "Rusku gazetu" izjavio da se, paralelno, pripremaju bespilotna i klasična varijanta

Da bi neki avion nosio “titulu” šeste generacije mora da ispuni niz zahteva. Od ovih borbenih letelica budućnosti se očekuje da izvršavaju zadatke bez pilota, lete brže od zvuka, budu “nevidljive” i imaju najbolje manevarske sposobnosti.

- Nove lovce razvijamo u zemlji i u inostranstvu. Imamo odlične projektantske biroe i avio industriju. Mislim da lovci šeste generacije za nas nisu daleko - izjavio je general-pukovnik Bondarev, komandant ruskih vazdušno-kosmičkih snaga.

(VIDEO) GOPODAR NEBA: Ovim oružjem Rusi su iznenadili Amerikance i pobedili u ratu u Sirji!

Ranije je potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin izjavio da je Kompanija “Suhoj” završila prve nacrte nove letelice i da je pitanje spoljašnjeg izgleda već rešeno. Oni će, najčešće, leteti bez pilota, u formaciji od šest letelica i biće naoružani elektromagnetnim topovima.

Već su razvijeni mlazni i raketni motori koji će omogućavati da lovac po potrebi napušta zemljinu atmosferu. Piloti će preuzimati komandu isključivo u složenim taktičkim situacijama.

NJUJORK TAJMS HVALI PUTINA: Ostvario je sve ciljeve, Rusija je pobedila u Siriji i naterala SAD na pregovore!

Planirano je da novi ruski lovci počnu da se koriste 2025. godine. Američka vojska je započela razvoj svojih lovaca šeste generacije 2012. godine, a njihov debi se očekuje 2028.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BR

pre 7 godina

Petu generaciju stelt avina jos nemaju u operativnoj upotrebi u Ruskoj armiji. Imaju 8 prototipova PAKFA T 50 koji nemaju mogucnost nadzvucnog krstarenja, odnosno moraju se dovesti u forsazu da bi se ispalila raketa. Time se skracuje boravak u vazduhu zbog povecane potrosnje goriva u forsazi. Za 6. generaciju aviona verovatno spremaju crtez...

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija