• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr/informer.rs

19.08.2016

09:55

(FOTO/VIDEO) UGLEDAO JE KRV, OBRISAO JE I NASTAVIO DA ZURI U DALJINU! Ovaj dečak je simbol sirijskog stradanja!

Vesti

(FOTO/VIDEO) UGLEDAO JE KRV, OBRISAO JE I NASTAVIO DA ZURI U DALJINU! Ovaj dečak je simbol sirijskog stradanja!

Podeli vest

Dok je sedeo na narandžastoj stolici vozila hitne pomoći, Omran Daqneesh zurio je zbunjeno u daljinu. Potom se rukom počešao po obrazu prekrivenom prašinom i krvlju, a onda pogledao crvene mrlje od krvi koje su ostale na njegovom dlanu. Iznenađeno je zatim obrisao ruku o stolicu bez da je izustio ijednu reč ili zaplakao

Nekoliko minuta ranije ovaj dečak spašen je iz ruševina njegovog doma u sirijskom gradu Alepu nakon napada koji je navodno izvela vojska sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Njegovo izvlačenje iz ruševina snimio je lokalni novinar, a fotografije i video obišli su u četvrtak čitav svet. Dečak je u trenu postao novi simbol patnje sirijskih civila.

(VIDEO) OVOGA PUTA BOMBU NIJE IZBEGAO! Čovek sa NAJHUMANIJIM POSLOM na svetu je UMRO!

- Video sam toliko dece spasenih iz ruševina, no ovo dete, sa svojim nevinim izrazom lica, nije imalo pojma što se događa - kazao je za Gardijan Mustafa al-Sarout, novinar iz Alepa koji je snimio potresni video. 

Reuters

- Stavio je ruku na lice i video krv. Nije znao što mu se dogodilo. Fotografirao sam mnogo bombaških napada u Alepu, ali njegovo malo lice prekriveno prašinom i krvlju mi se urezalo u pamćenje.

Dr. Mohammad, hirurg u Alepu, koji je odbio reći svoje prezime, primio je malenog Omrana kada je dovezen u bolnicu.

- Došao je u potpunom šoku, zbunjen onim što se dogodilo. Telo mu je bilo prekriveno prašinom, a s čela mu je curila krv. Bio je prestrašen i šokiran. Sedeo je mirno u svom domu, možda i spavao, a onda je njegova kuća srušena na njega. Kad smo ga lečili, nije ni vrištao ni plakao, bio je samo u šoku - kazao je lekar i dodao kako je Omran došao s lakšom povredom glave i nekoliko modrica.

Nekoliko sati nakon što su dečak i njegova porodica spaseni, Omran je otpušten iz bolnice. Njegova starija sestra i brat bili su s njim u ambulantnom vozilu, dok se njegov otac isto pojavio nakon napada, s licem prekrivenim krvlju. 

Reuters

Sarout je iznenađen što je video koji je snimio privukao toliku pažnju. Naime, ubijanje djece u ratu u Siriji postala je toliko uobičajena pojava, da oni koji tome svakodnevno svedoče, više nisu iznenađeni viđenim.

- Na tu decu padaju bombe svakog dana. Nije ovo jedinstven slučaj. Ovo je činjenica proizašla iz ruskih i sirijskih bombaških napada. Ovaj dečak predstavlja milione dece u Siriji - zaključio je novinar u izjavi za Gardijan.

Pogledajte video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 7 godina

Amerika te tuzi , amerika ti sudi amerika te i ubija.

mirko

pre 7 godina

Dece mi je zao, srce mi se cepa. Obratite se Hilari i Obami, koji su ih doveli u ovu situaciju.

MONTAZA

pre 7 godina

Sve je novo u pripremljenoj scenografiji svi statisti ganc cisti doterani, nova kola hitne pomoci, nova narandzasta stolica i dete zalosno u njoh...kao Markale,Racak...dosta BRE!!!!!!!!!!!!!!!

aleksandra

pre 7 godina

čista prevara. američka režija. vidi se odmah. nemojte objavljivati ovakve laži amerčke propagande

Slobodan

pre 7 godina

Krajnje je neozbiljno i neodgovorno tvrditi, kao u ovom članku, da su to zlo delo izvele lojalne snage predsednika Asada i snaga Rusije. Da li to možda neko ima interes i želju da nam ispira mozak? Pa nisu čitaoci Informera debili da bi takvu budalaštinu prihvatili. Gospodo novinari za iznošenje u javnost ovakvih informacija potrebno je napisati šta izjavljuje i druga strana.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija