• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.08.2016

22:23

PUTIN SATIRE ISLAMISTE IZ IRANA: Ovako je Rusija za tri dana nanela najteži poraz teroristima!

Vesti

PUTIN SATIRE ISLAMISTE IZ IRANA: Ovako je Rusija za tri dana nanela najteži poraz teroristima!

Podeli vest

Rusi su za tri dana, koliko traje operacija protiv džihadista iz iranske baze Hamadan, uništili najmanje 250 položaja ekstremista i ubili više od 200 terorista. To je jedan od najtežih poraza ISIS

Ruski predsednik Vladimir Putin razbija džihadiste Islamske države (ISIS) iz Irana. Ruska akcija protiv ISIS iz iranske vazduhoplovne baze Hamadan počela je pre samo tri dana, a Rusi su već uništili najmanje 250 položaja islamista i ubili više od 200 terorista u Siriji.

To je izazvalo potpuni haos među esktremistima, koji masovno dezertiraju i beže sa fronta.

Potpuni fijasko

Prema navodima ruskog ministarstva odbrane, u vojnoj operaciji učestvuje na desetine ruskih taktičkih bombardera "su-34", šest bombardera "tu-22M3" i nekoliko vojnih aviona "su-30sm" i "su-35s". Oni su u utorak poleteli iz iranske vazduhoplovne baze Hamadan i gađali položaje džihadista oko Alepa, Deir ez Zora i širom provincije Idlib.

FOTKA KOJA JE UZNEMIRILA JAVNOST! Rusija odbacuje optužbe za napade u kojima je povređen dečak iz Sirije!

Za tri dana svakodnevnih operacija, potpuno je uništeno i eliminisano najmanje 250 položaja islamista. Među njima je 15 velikih komandnih centara, desetine magacina i fabrika sa najmodernijim naoružanjem, skladišta i trening kampova.

- U akciji ruskih oružanih snaga uništeno je i na desetine tenkova i drugog teškog naoružanja islamista. U operaciji je za samo tri dana ubijeno više od 200 militanata, među kojima i stranih boraca, u provinciji Deir ez Zor - rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On dodaje da su akciju izvodili bombarderi "su-34" koji su poleteli iz Irana, a pratile su ih letelice "su-35s" iz sirijske baze Hmejmim.

- Ovo je veliki uspeh i jedan od najtežih poraza koje su pretrpeli ekstremisti od početka ruske antiterorističke operacije u septembru 2015. godine - istakao je Konašenkov.

On je naglasio da su udari bili precizni i da civilnih žrtava nije bilo. Nakon operacije, ruski bombarderi uspešno su se vratili u bazu Hamadan na severu Irana.

Reuters

Prema izveštajima sa fronta, kao rezultat ruskih udara džihadisti ISIS počeli su da se povlače i predaju sirijskoj vojsci. Svedoci kažu da su ruske bombe izazvale pometnju u redovima terorista, kao i da su razaranja ogromna, zbog čega je veliki broj terorista dezertirao.

AMERI ZATEČENI RUSKIM NAPADOM: Dogovor s Moskvom neće ugroziti upotreba iranskih baza

- Džihadisti beže sa fronta. Kao posledica toga, sirijska vojska ubrzano napreduje i osvaja okolinu Alepa i Der ez Zora - rekao je izvor iz sirijske vojske.

Istorijska saradnja

Inače, akcija ruskih vazduhoplovnih snaga iz Irana počela je u utorak nakon što su Moskva i Teheran potpisali dogovor o strateškoj vojnoj saradnji. Iran je Rusima dao da koriste njihovu bazu Hamadan, čime je unapređena borba protiv ISIS.

To je prvi put da je Teheran dao dozvolu nekoj stranoj vojsci da koristi iranske vojne objekte od Islamske revolucije 1979. godine.

Zbog svega su reagovale i SAD, koje su navele da će ispitati da li su Rusi akcijom iz Irana prekršili rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odgovorio je Amerikancima da u ruskoj operaciji nema ničeg spornog.

(VIDEO) NATO PAKTU POKAZALI MIŠIĆE: Ovo su najžešći detalji Međunarodnih vojnih igara u Rusiji!

- Rusija nije ni na koji način prekršila rezoluciju 2231 Saveta bezbednosti. Akcija je sprovedena nakon dozvole iranskih vlasti i u saradnji sa njima - rekao je Lavrov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 7 godina

To sam i predpostavljao,cim je krenula propaganda sa bombardovanja civila.Kako glavosecama krene lose,eto pomoc prijatelja.\n

Goran V

pre 7 godina

SAD će ispitati da li su Rusi akcijom iz Irana prekršili rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.Da li su imali odobrenje Saveta bezbednosti UN za bombardovanje SR Jugoslavije.Da li je u svetskim medijima bilo slika pobijene i ranjene dece iz Srbije kao što ih sada ima iz Sirije ?

Istinomer

pre 7 godina

Realno: najveca svetska opasnost po mir su Amerikanci! Amerikanci su generatori svih ratova od 1945.g. Vreme je da im neko stane na put!\n

vlada

pre 7 godina

Ja mislim Putine, da si trebao pitati amerikance .....(ha,ha)! Samo udri, jer to su "njihovi", a oni nek bezpomoćno gledaju! Pući će od besa - i neka! Kako je lep osećaj kada su NEMOĆNI!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija