• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.08.2016

11:50

BRUTALNI MAĐARI: Svinjske glave na granicama odvratiće migrante!

Vesti

BRUTALNI MAĐARI: Svinjske glave na granicama odvratiće migrante!

Podeli vest

Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Ðerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebalo da navedu migrante da odustanu od pokušaja ulaska u tu zemlju

Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo da odbiju migrante, piše britanski "Independent".

Odgovarajući na kritike povodom taktika te veste, Šoflin, inače član desničarske stranke Fides, napisao je na Tviteru: "Prikaz ljudskih lica je nešto što je u islamu zabranjeno... svinjske glave bi ih efikasnije odbile".

Na to mu je Endrju Štrelajn iz organizacije "Hjuman Rajts Voč" odgovorio: "Vaše reči su odvratne. Tako nešto bih očekivao od nekih anonimnih neonacističkih trolova, ali vi ste poslanik u Evropskom parlamentu, pa se tako i ponašajte".

Mađarska je na svojim granicama postavila ogradu da bi sprečila ilegalni ulazak migranata, a od 177.135 zahteva za azil tokom 2015. godine, mađarske vlasti su odobrile samo 146, pokazuje zvanična statistika.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miso

pre 7 godina

Eto to su evropske vrednosti za koje niko od velikih evropskih careva nece uputiti ni komentar.Zamislite da je Srbija tako nesto uradila,zamislite sta bi bilo danas,da je neko od nasih funkcionera juce rekao da muslimanke odakle god da su na teritoriji Srbije ne smeju nositi velo preko lica ili kako se to vec zove.Ne mi to ne mozemo ali mogu veliki Nemci,koji su se pokazali od 1941,do 45 ko su i sta su,pa mogu evo sad i Madjari koji sve vise pokazuju zube.Sve to jednostavno iritira,iako podrzavam ovo sto radi vlada Srbije poslednjih 2-3 godine,sve se vise pitam dali zaista treba toliko da hrlimo u tu Evropu gde ce nam predavanje drzati osvedocene ustase,i povampireni fasisti,za koje niko od evropskih drzavnika makar jednu kritiku da iznese. Sramota za Evropu,u koju hrlimo glavom bez obzira.Treba li nam uopste da pripadamo tako nakaradnom drustvu-

buda

pre 7 godina

Nece njih sprijeciti svinjske glave...Nemate pojma ko su ta stvorenja od kojih ce citavi svijet biti na velikim mukama.Gospodo Evrropljani,od vase Evrope ne osta nista.Madjari su u pravu...

Ali Šele

pre 7 godina

haha kad se sirotinja digne i lebdi u zraku do juče su na južne prostore dolazili na nareskom i paradajzom a sad glume neke moćnike, a moćni su dok im Njemačka i ostali dio evope pomažu

seagull

pre 7 godina

Dakle HR slede EU vrednosti. I mi cemo sve dati da to dosegnemo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija