• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.08.2016

23:09

NOVE SUROVE METODE DŽIHADISTA: ISIS trenira decu da budu bombaši!

Vesti

NOVE SUROVE METODE DŽIHADISTA: ISIS trenira decu da budu bombaši!

Podeli vest

Islamisti su od početka godine oteli najmanje 1.000 mališana širom Iraka i Sirije i odveli ih u trening kampove, gde ih obučavaju da se raznose i izvode samoubilačke misije

Džihadisti Islamske države (ISIS) treniraju decu da postanu bombaši-samoubice. Teroristi su od početka godine kidnapovali najmanje 1.000 mališana širom Iraka i Sirije, koje obučavaju u svojim kampovima da izvode jezive samoubilačke napade.

Krvavi napadi koje su izvela deca

- 20. avgust 2016. Gazijantep. Dečak star između 12 i 14 godina razneo se na svadbi u gradu Gazijantep na jugoistoku Turske. Ubio je 51 osobu, a ranio više od 100
- 12. novembar 2015. Devojčica (11) raznela se na pijaci u Nigeriji i ubila 15 osoba, a 30 ranila
- 11. januar 2015. Devojčica (10) izvela je samoubilački napad na glavnom trgu u gradu Maiduguri i ubila 19 ljudi, a 28 ranila

Jedan od dečaka, koji je imao 12 godina, razneo se u subotu na svadbi u turskom gradu Gazijantepu i ubio najmanje 54, a ranio više od 100 ljudi.

Isprali im mozak

Prema navodima iračkih obaveštajnih službi, islamisti imaju vojsku od nekoliko hiljada dece bombaša.

- Samo od novembra prošle godine, ekstremisti treniraju više hiljada mališana da se raznose i izvode samoubilačke napade. U pitanju su uglavnom deca koju su islamisti oteli i prisilno odveli u trening kampove. Pojedini mališani imaju i samo pet godina i još ne mogu ni da drže pušku ili oružje - rekao je irački bezbednosni stručnjak Fadil Karavi.

Public

On dodaje da su teroristi napravili desetine kampova za obuku dece.

Jezivo Iračani sprečili dete da se raznese


Iračka policija uhapsila je dečaka bombaša-samoubicu i sprečila ga da se raznese. Mališan je bio opasan samoubilačkim pojasom i planirao je da aktivira eksploziv ispred šitske džamije u gradu Kirkurk, severno od Bagdada u Iraku.
Dramatični video-snimak hapšenja dečaka okačen je na Jutjub. Na snimku se vidi kako trojica policajaca prilazi mališanu starom između 12 i 13 godina. On je na sebi imao samoubilački pojas, koji je sakrio ispod dresa sa brojem fudbalera Lionela Mesija. Pošto su mu prišli policajci, dečak se rasplakao. Dok su ga dvojica policajaca držala za ruke, drugi mu je oprezno skinuo pojas sa eksplozivom.
Mališan je odveden u policijsku stanicu, a policija navodi da ga je za napad angažovao ISIS.

- Tamo ih uče da koriste oružje, "kalašnjikove" i bacaju bombe. Posebni instruktori zaduženi su za to da deci objasne kako da se raznesu i aktiviraju samoubilačke pojaseve. Za izvođenje bombaških napada postoje specijalne obuke, a džihadisti mališanima ispiraju mozak i govore im da samo najbolji zaslužuju čast da izvedu bombaški napad. Deca veruju da tim činom postaju mučenici i idu direktno na nebo kod Alaha - naveo je Karavi.

KUKAVICE DŽIHADISTIČKE: Islamisti koristili civile kao živi štit u bekstvu iz Minbedža!

Renat Vinter, ekspert Komiteta Ujedinjenih nacija za prava dece, kaže da su islamisti na severu Iraka napravili poseban trening kamp u kojem obučavaju decu da postanu podmladak kalifata.

- Decom je najlakše manipulisati i oni veruju svemu što im se kaže. Mnoga deca koju islamisti koriste kao bombaše-samoubice ne razumeju da će umreti ako se raznesu. Oni sve shvataju kao igru - kazao je Vinter.

Drogiraju ih lekovima

Tinejdžer Mufleh Islam (15), koji je uspeo da pobegne iz jednog trening kampa, kaže da džihadisti drogiraju decu kako bi pristala da odu u samoubilačku misiju.

Public

- Meni su davali antidepresiv "zolam" i govorili mi da će mi to dati hrabrost da aktiviram eksploziv. Na taj način manipulišu decom i kontrolišu ih, a mnogi ih i poslušaju. Ja sam uspeo da se oduprem i pobegnem i ne znam kako sam ostao živ - kazao je Islam.

Nove surove metode ISIS izašle su na videlo nakon što se 12-godišnji dečak u subotu razneo na svadbi u turskom gradu Gazijantep. Tom prilikom je ubio najmanje 54 osobe, a više od 100 ranio, a u akciju su ga poslali džihadisti ISIS.

NAJMONSTRUOZNIJI ZLOČIN ISIS: Skuvali žive ljude u buretu sa vrelim katranom!

Prva teroristička grupa koja je počela da koristi decu bombaše-samoubice bila je Al Šabab iz Nigerije. Oni već više od dve godine šalju decu da se raznose, a do sada je tako stradalo najmanje 150 mališana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17