• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.08.2016

19:32

(VIDEO) APENINI ZAVIJENI U CRNO! Razorni zemljotres opustošio Italiju, broje se mrtvi!

Vesti

(VIDEO) APENINI ZAVIJENI U CRNO! Razorni zemljotres opustošio Italiju, broje se mrtvi!

Podeli vest

Broj poginulih u zemljotresu koji je rano jutros pogodio centralni deo Italije popeo se na 120, rekao je italijanski premijer Mateo Renzi! Među poginulim nema državljana Srbije

17.06 - Merkelova ponudila pomoć Italiji

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Nemačka spremna da pruži svu neophodnu pomoć Italiji, nakon zemljotresa u kome je u više malih gradova u centralnom delu zemlje poginulo najmanje 73 ljudi.

- Prizori koje vidimo su strašni. Bićemo spremni da učinimo sve što je možemo da pomognemo Italiji ukoliko bude potrebno, i naše misli su danas sa ljudima u pogođenom području - izjavila je Merkelova na konferenciji z novinare u Estoniji, prenosi Rojters.

14.19Novi potres u Italiji, bliže Rimu

Još jedan jak zemljotres pogodio je danas u podne centralnu Italiju, saopštio je Seizmološki zavod Srbije.

Potres je bio magnitude od oko pet stepeni Rihterove skale, bliže prestonici Italije - Rimu.

13.53 - Renci: Pomoć će stići svima!

- Nijedna porodica, nijedan grad, nijedno selo neće ostati samo - poručio je italijanski premijer Mateo Renzi, istakavši da Italija u teškim vremenima pokazuje svoje pravo lice. Opširnije o porukama posle prirodne katastrofe možete čitati ovde.

Tanjug

Najviše poginulih u zemljotresu stradalo je u Peskari, njih 10 a potom sled Amatriče i Akumoli.

Zemljotres se dogodio u 03:36 sati i osetio u širokom pojasu centralne Italije, uključujući glavni grad Rim, gde su stanovnici osetili dugo njihanje, praćeno naknadnim udarima.

Prve slike oštećenja pokazuju komade zidova i krovova na ulicama i nekoliko srušenih zgrada u gradovima i selima širom pokrajine Umbrije.

Tanjug

Najteže su pogođena mesta Amatriče i Akumoli kod grada Rijetija, čiji stanovnici su trčali ulicama, dok su se naknadni udari nastavljali u ranim jutarnjim časovima. Kada je svanulo, stanovnici i civilna zaštita počeli su da kopaju po ruševinama ašovima i bagerima.

Akciju spasavanja nastradalih u zemljotresu možete uživo pratiti ovde:

(VIDEO) SNAŽAN ZEMLJOTRES U CENTRALNOJ ITALIJI! Zgrade i kuće porušene, najmanje 21 osoba mrtva!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srdjan stamenovic

pre 7 godina

ZIVIM U ANKONI.ZEMLJA SE TRESE SVAKI SAT VREMENA.OD 3.30 SINOC DO SADA ,PREKO 153 UDARA ZEMLJOTRESA,LAKSI.

Filja

pre 7 godina

Kao i mnogo puta trebamo pomoci u humanitarnm akcijama.Najiskrenije saucesce porodicama nastradalih u zemljotresima i vladi Italije.Kada su bile poplave u Sapcu,Obrenovcu,Cupruji,Paracinu pomogli su nam svi iz susedstva a Italijani nisu zaostajali.I pored nase sirotinje treba se pomoci sa jednom dnevnicom i od nasih ministara i radnika i penzionera kako bi se pomoglo u renoviranju porusenih kuca pre zime.

jela

pre 7 godina

treba pomoci ljude kad se nadju u ovako teskoj nesreci i mi smo dobijali pomoc 69. u B.Luci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija