• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.08.2016

17:10

ZEMAN APELUJE: Ukinuti sankcije Rusiji jer smo svi na gubitku!

Vesti

ZEMAN APELUJE: Ukinuti sankcije Rusiji jer smo svi na gubitku!

Podeli vest

Predsednik Češke Miloš Zeman ponovo je danas apelovao na Evropsku uniju (EU) da ukine sankcije koje je uvela Rusiji zbog aneksije Krima, jer su neefikasne i primer su strategije u kojoj obe strane samo gube a ne dobijaju ništa

- Protiv sam sankcija kada je u pitanju bilo koja zemlja jer su neefikasne i ;primer su strategije u kojoj obe strane gube, isto kao što postoji i strategija u kojoj ;su na dobitku obe strane. Konkretni primer su sankcije protiv Kube, koje su trajale 50 godina, a Obama ih je sada ukinuo. Šta se njima dobilo? - rekao je danas Zeman na savetovanju čeških ambasadora u Pragu.

On je upozorio da sankcije koje je EU uvela Rusiji pogađaju češku industriju i da ;recipročni embargo Rusije Uniji nanosi štete češkoj poljoprivredi i založio se da se ;umesto sankcija primeni, kako je rekao, "ideološka diverzija", odnosno pojačana razmena ljudi.

- Možda bi, da se upotrebila strategija koju su komunisti zvali ideološkom diverzijom, odnosno pojačana razmena turista, privrednika, studenata i političara, Kuba danas već bila slobodna i demokratska zemlja - naveo je Zeman.

Češki predsednik podsetio je ambasadore da "svaka budala" od druge zemlje može napraviti neprijatelja, dok uspostaviti prijateljstvo podrazumeva naporan diplomatski rad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

"Глас разума"...! Ал* шта то вреди, кад се не тиче " Великог Брата"..?!

marko

pre 7 godina

Pa sta ako ste u gubitku. I srbija je u gubitku 100 godina pa nista. Naviknucete se, samo polako. Moze da se zivi i sa 100 evra. Dodjite da vidite.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija