• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2016

07:58

NE MIRUJE TLO U ITALIJI! Amatriče tresao zemljotres od 4,7 stepeni!

Vesti

NE MIRUJE TLO U ITALIJI! Amatriče tresao zemljotres od 4,7 stepeni!

Podeli vest

U centralnim delovima Italije rano jutros je registrovan novi snažan potres u mestu Amatriče, koji je već teško oštećen u zemljotresu od pre dva dana

 

Američki geološki institut navodi da je najnoviji potres bio jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, dok italijanski nacionalni geološki institut navodi da je bio 4,8 stepeni.

Tom potresu, koji je registrovan nešto pre 6.30 sati, prethodilo je na desetine slabijih potresa tokom noći.

U poslednja dva dana, posle prvog snažnog zemljotresa, registrovano je više od 500 naknadnih potresa.

Prema juče objavljenim podacima italijanske službe za civilnu zaštitu, u snažnom zemljotresu, koji je u sredu pogodio centralne delove Italije, poginulo je 250 ljudi, a 365 je povređeno.

Kako se navodi, oko 200 žrtava izvučeno je ispod ruševina samo u gradu Amatriče.

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je u sredu u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara severoistočno od Rima, osetio se na širokom području središnje Italije nakon čega su mnogi ljudi istrčali na ulice.

Najteže je pogođeno područje između regija Lacio, Marke, Umbrija i Abruca gde su uništena mesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto u kojima su se ljudima pred zoru krovovi obrušili na glave dok su spavali, pa su osvanuli u ruševinama, krhotinama i prašini.

(FOTO) APOKALIPSA U ITALIJI, RENCI UVODI VANREDNO STANJE: Tlo ponovo podrhtavalo, više od 250 poginulih!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija