• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

29.08.2016

12:53

MEDIJSKI RAT! NJUJORK TAJMS NAPAO SPUTNJIK I RT: Šire lažne vesti i seju sumnju i razdor u NATO!

Vesti

MEDIJSKI RAT! NJUJORK TAJMS NAPAO SPUTNJIK I RT: Šire lažne vesti i seju sumnju i razdor u NATO!

Podeli vest

Američki list „Njujork tajms“ objavio je članak u kojem je istakao da je „moćno oružje Rusije“ širenje „lažnih vesti“

Kao primer list je naveo Švedsku, gde je u toku diskusija o stupanju u NATO.

Lokalni činovnici, piše „Njujork tajms“, saopštavaju o izobilju „iskrivljenih i lažnih informacija“ na društvenim mrežama koje „zbunjuju javnost“.

Recimo, na društvenim mrežama se čuju strahovi da će NATO rasporediti u Švedskoj nuklearno oružje ili da će sa njene teritorije napasti Rusiju, dok će vojnici Alijanse predstavljati pretnju za Šveđane. 


(VIDEO) 11. SEPTEMBAR, DRŽAVNI TERORIZAM BELE KUĆE: Objavljeni dokazi o "kontrolisanom rušenju" kula bliznakinja!

Iako, priznaje „Njujork tajms“, Šveđani nisu uspeli da otkriju izvor „dezinformacija“, „mnogobrojni analitičari i eksperti u obaveštajnim službama SAD i Evrope“ ukazuju na Rusiju. Švedski novinar i pravnik Anders Lindberg je siguran da je uspeo da otkrije „šemu“ po kojoj funkcioniše „kampanja Kremlja za dezinformacije“. 

Prema njegovim rečima, sve „počinje negde u Rusiji, na sajtovima državnih ruskih medija ili na raznim sajtovima“, a dalje vesti preuzimaju „krajnje desni i levi sajtovi“. 


(VIDEO) ZAVIRITE U MIG 29 TOKOM LETA: Ovako je u kokpitu jednog od najubojitijih ruskih aviona!

„Niko ne može da kaže odakle ona dolaze (saopštenja), ali da na kraju upravo to postaju ključna pitanja kada se donose odluke o bezbednosnoj politici“, objašnjava Lindberg u članku. Moskva, piše američki list, želi da „seje sumnju i razdor“ u NATO-u, a za to ne koristi samo „tajne“ metode, kao u Švedskoj, već i „tradicionalne medije“ — agenciju Sputnjik i televiziju RT. 

Ova aktivnost, navodi „Njujork tajms“ mišljenje neimenovanih eksperata, treba da „potkopa zvaničnu verziju događaja“ i „izazove neku vrstu političke paralize“. Glavnom metom Moskve list naziva Evropu, gde raste popularnost desnih snaga, dok EU ima sve manju podršku. Upravo Rusiji „Njujork tajms“ pripisuje širenje ideje o neefikasnosti liberalne demokratije i nesposobnosti vlada da izađu na kraj sa različitim krizama. 


DRAMATIČNO UPOZORENJE BIVŠEG ŠEFA PENTAGONA: Svet nikada nije bio tako blizu početku nuklearnog rata!

Pozivajući se na analitičare, čija imena se ne navode, list piše da su ruski mediji na engleskom jeziku uticali na rezultat kampanje za izlazak Velike Britanije iz EU. 

To što su ankete pokazale da se građani Češke negativno odnose prema SAD i EU takođe se pripisuje „uticaju dezinformacija na proruskim sajtovima“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
magda

pre 7 godina

Pa dosta ste vi sirili lazi,vodili siledzijske kampanje i uvodili siledzijsku demokratiji po celom svetu.Takvim olosima i licemerima kao sto ste vi je dosao kraj.Pale su vam maske i cela populacija sad vidi vase nakazno lice.Niko vam vise ne veruje jer ste preterali u zlocinackom teroru na neduzan narod sirom sveta.Pojavili su se novi lideri i spasioci sveta odvasih monstruoznih dela.Necete vise zajebavati sve na planeti,pljuje na vas ceo svet i grozi vas se.Rusija sa Putinom i Kina sa Dji Pingom su novi gospodari sveta koji ce nas ocistiti od vaseg mulja i zabokrecine.\n

Milorad Saramadic

pre 7 godina

Aha, ameri kad kazu onda je to sigurno LAZ.Smeta im RT koji jedini objaktivno prenosi situaciju u svetu i mnogi progresivni ljudi prvo RT prate pa onda ove soroseve medije u svetu i srbiji kojima sa stampanim izdanjima ,bar ja. brisu zadnjicu ,jer jedino toliko vrede

pero

pre 7 godina

ako je napisao njujork tajms to je sto posto istina

SuverenaAnonimka

pre 7 godina

Je li to smeta nekome da svet zna da NATO podrzava albanske i bosanske Muslimane na Balkanu a teraju ih od sebe? Ili nekome smeta da svet sazna da je HAG tribunal ilegalan. Da je Milosevic bio nevin? Da su krvati izvrsili genocid nad Srbima. Da je Gadafi bio genijalac koji je od najsiromasnije napravio najbogatiju africku zemlju ? Da US dronovi poubijase vise dece po Jemenu, Afganistanu, Pakistanu nego vojnika? Da, naravno.. da im smeta... ove reci mogu da im sruse satansku imeriju. Sad, Srbi zavrnite rukave pa pisite gde god stignete protiv NATO-a. Internet jeste oruzje. svima sa blagoslovom - da dobijemo medijsku borbu, pa onda ni apokalipsa nije potrebna !

Branko

pre 7 godina

A KO JE KRIV STO JE AMERIKA NAPALA SRBIJU, AFGANISTAN KOREJU ,IRAK,LIBIJU,SIRIJU ITD.

lavica

pre 7 godina

Samo Amerikanci govore istinu???Svakako cista laz!

be real

pre 7 godina

njujork tajms,David Coperfild,vašington post,Cris Angel,cnn kakva je razlika među njima-nema je svi su iluzionisti i prodaju maglu..

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija