• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

31.08.2016

17:31

POSLE POLA VEKA  Poleteo prvi avion iz SAD na Kubu!

Vesti

POSLE POLA VEKA Poleteo prvi avion iz SAD na Kubu!

Podeli vest

Prvi avion kao komercijalni let između SAD i Kube u više od pola veka poleteo je danas iz grada Fort Loderdejla ka Santa Klari, čime je uspostavljena redovne avio-linije prekinute na vrhuncu Hladnog rata

S poletanjem aviona kompanije Džetblu (JetBlue) i letom u trajanju od 72 minut otvorena je nova era u odnosima između SAD i Kube, ali počinje i redovan aviosaobraćaj s oko 300 letova nedeljno između SAD i najbliže ostrvske države.

Putnici su se veselo ukrcali u avion s pesmom i zvuke salse, javila je agencija Frans pres na licu mesta.

Obnova komercijalnih putovanja između SAD i Kube je jedan od najvažnijih koraka u procesu normalizacije odnosa dve zemlje koju je pokrenuo američki predsednik Barak Obama.

frame title="New York Times Video - Embed Player" width="100%" height="380" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="true" marginheight="380" marginwidth="100%" id="nyt_video_player" src="https://static01.nyt.com/video/players/offsite/index.html?videoId=100000004620368">



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Ala ovaj kasni brate, oborio je sve rekorde u kasnjanju leta.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija