• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

03.09.2016

19:35

RATNA VIZIJA NOAMA ČOMSKOG: Obama je označio početak nove ere međunarodnog terorizma!

Vesti

RATNA VIZIJA NOAMA ČOMSKOG: Obama je označio početak nove ere međunarodnog terorizma!

Podeli vest

Američki lingvista i filozof Noam Čomski smatra da Obama na Bliskom istoku ostavlja globalizovani rat dronovima koji je označio početak nove ere međunarodnog terorizma.

Američki lingvista i filozof Noam Čomski smatra da su pojedine zapadne zemlje svojom politikom izazvale izbeglički talas u regionu, a među njima su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i druge evropske zemlje, prenosi „Dojče vele“.

Čomski je u intervjuu za „Kantaru“, portal „Dojče velea“ koji se bavi dijalogom sa islamskim svetom, podsetio da izbeglice pretežno potiču sa Bliskog istoka, ali i iz Afrike, gde Evropa ima svoju dugu priču.

- Poslednji vekovi su bili obeleženi iskorišćavanjem i pljačkanjem afričkog kontinenta. Posledice se osećaju sve do danas i spadaju u uzroke bega mnogih Afrikanaca u Evropu- navodi on.

NJUJORK TAJMS HVALI PUTINA: Ostvario je sve ciljeve, Rusija je pobedila u Siriji i naterala SAD na pregovore!

Na Bliskom istoku su, dodaje, brojni razlozi doveli do izbegličkog talasa koji traje, a jedan od važnijih je američka i britanska invazija na Irak, koja je, kaže, potpuno razorila državu.

Iračani i dalje beže iz svoje zemlje pred sektaškim sukobom koji pre invazije na taj način nije postojao. Kada se sve to bolje osmotri, onda se vidi da postoje određene države koje su svojom politikom izazvale izbeglički talas u regionu - a među tim državama su SAD, Velika Britanija i druge evropske zemlje“, objašnjava američki lingvista.

thetruthaboutguns.com

Na pitanje šta na Bliskom istoku ostaje iza američkog predsednika Baraka Obame, kome se uskoro završava mandat, Čomski odgovara da je pozitivno u njegovoj vladavini to što nije upotrebljavao ekstremno nasilje i agresiju, kao što je njegov prethodnik učinio zlonamernom invazijom Iraka, „najvećim zločinom ovog veka“.

- Sa druge strane, dogovor koji je sklopljen sa Iranom mora se pozitivno oceniti. To je moglo mnogo ranije da se desi. Ipak mislim da je bolje imati sporazum nego nemati ga nikako- ukazuje Čomski.

PORAZ DŽIHADISTA: Pao Manbidž, 2.000 civila oslobođeno iz ruku Islamske države

On, međutim, kaže i da Obama na Bliskom istoku ostavlja globalizovani rat dronovima koji je označio početak nove ere međunarodnog terorizma.

Mislim da će se to raširiti. Neće se raširiti samo tehnologija dronova već će se pokazati da je ona upotrebljiva za akcije raznih terorističkih grupacija“, upozorava poznati lingvista i filozof.

OČI U OČI! Putin i Obama srešće se u Kini, glavna tema - SIRIJA!

Čomski, takođe, primećuje da je u slučaju „arapskog proleća“ Obama, isto kao i njegovi saveznici, najpre podržavao postojeće diktature dokle god je mogao, a da je posle tih prevrata urađeno sve da se ponovo uspostavi stari sistem.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Zar je ikome na ovom svetu bilo nejasno ko je uzrocnik haosa na Bliskom istoku? Zar nije i poslednjoj budali jasno da su to i bili ciljevi SAD, VB i njihove "igracke", odnosno EU? Izbeglicki talas je kreiran sa namerom da preplavi Evropu. SAD i VB ne treba jaka i samostalna EU odnosno konkurencija. Bliski istok i Ukrajina su delo ovih drzava. Ostali samo statitraju i aplaudiraju.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Mladene vi rekoste da je Evropa vazal USA pa necudi da sede i aplaudiraju. Moraju. USA su sa svojim judejskim lobijom na Wallstreet uspeli da posle 2 sveckog rata sa dolarom i vojnom pretnjom, kao nekad Rim, svore svoje kolonije i da sisaju profit. Samo dolar transakcije donosi dnevno stotine hiljada dolara dobiti na tudj novac. Kreiranje ratova donosi prodaju oruzja. Te dve stolice je to sto Americkoj pljackaskoj naftnoj i vojnoj eliti donosi blagostanje. USA su prevarile svet, porobile, ucenile, prisilile, stavile u kandze i kao lesinari kidaju meso gde ga ima. Tek kada USA propadne, na sta necemo dugo cekati, Evropa i svet ce se osloboditi i dobiti sansu da zivi ravnopravno i dostojno.

Drago

pre 7 godina

Svim pametnim ljudima je jasno, da su Ameri Nato i VB. naj veći i jedini ratni zločinci i oni su sve ratove počeli, a nijednog nisu završili i neće. Njima je važno, da se oružije prodaje, a budale naka se ubijaju. Ti vodeći ljudi su zlo ovoga svijeta, a druge države su prisiljene, da ti zločincima samo klimaju i da se slažu sa njihovim pogrešnim odlukama.

DA DA DA

pre 7 godina

svima je jako dobro jasno ko vedri i oblaci ko pravi haos pocelom svetu ali niko nema petlju da im se direktno suprostavi nego svi gledaju da spase svoje guzice

Branislav

pre 7 godina

Шта мислите зашто Еглези беже из ЕУ? Знају гадови шта су, заједно са америма, замесили на истоку. Спремају се за потпуно затваранје граница за избеглице, долази још веће зло, милиони ће кренути на ЕУ, тероризам--рат ће се разбуктати брзином светлости...

vera

pre 7 godina

Sva đubrad ovoga sveta ste nabrojali ali najveće đubre tek dolazi,Sotona je glavni Car nad Carevima ,on vlada ovom Planetom.."BIBLIJSKA proročanstva mora da se ispune, od toga pobeći nećemo..dolaze sudnji dani..novac je đavoljovo najveće oružlje !! ,a čovek gine za novac ..

Cicka

pre 7 godina

Од главе риба смрди , како смрад одстранити , тако што или ћете зачепити нос и нећете дисати или ће те елиминисати смрад , не знам за трећу опцију сем ако код смрдљиваца не дође неко нормалан на власт , али не води ни нормалан државу , ко код њих диктира оним кога народ изабере ту наћи решења да се смрад широм света не шири , успут корпорације укинути да уопште постоје , не треба да се деле ни на мале ни на велике нити да се јуре неким казненим мерама када оне воде политику јер је би све било бесмислено

vlada

pre 7 godina

...g. Čomski, šta svet ima od vaših /neobično/ slobodnih reči, misli, sabranih dela, bliske i dalje "istine", koja se uopšte ne uklapaju sa "njihovom" , a imam utisak da ste "ispolitizovani" i u službi marketinga njihovih dostignuća u medijskim slobodama! Nema mesta, ni šansi medijskih sloboda i javne kritike u Americi, nema šansi da preživite takav stav, a da ne budete pozvani na odgovornost! Američka "sloboda" je najviše kontrolisana u odnosu na sve zemlje sveta! Više bih voleo da čujem Vaš osvrt na stanje u vašoj zemlji, rasizmu, socijali, zdravstvu i školstvu ... a to što pišete, to i mi znamo, i to vam daju da pišete, jer su efekti veći! Ne sumnjam da postoji i iskrenost ali samo kao opravdanje američke bahatosti!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija