• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2016

23:12

UN PODRŽALE HILARI KLINTON? Visoki komesar optužio Trampa da širi rasne i verske predrasude!

Vesti

UN PODRŽALE HILARI KLINTON? Visoki komesar optužio Trampa da širi rasne i verske predrasude!

Podeli vest

Visoki komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava Zeid Rad Al Husein je danas optužio republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa za širenje "ponižavajućih rasnih i verskih predrasuda" i upozorio na jačanje populističke politike koja bi mogla da preraste u nasilje

Husein je na konferenciji u Hagu istakao da se takođe obraća holandskom desničaru Gertu Vildersu i drugim "populistima, demagozima i političkim maštarima", preneo je Rojters.

Komesar je pomenuo Trampa, britanskog desničarskog lidera Najdžela Faraža i Marin Le Pen iz Francuske i optužio ih da koriste "taktiku širenja straha" slično kao i samozvana Islamska država.

- Da se ne bi pogrešno shvatilo, ja zasigurno ne izjednačavam dela nacionalističkih demagoga i IS. Ali po načinu komunikacije, korišćenju poluistina i preteranom pojednostavljenu, džihadistička propaganda koristi slične taktike kao i populisti- istakao je Husein.

- Istorija je možda naučila Vildersa i slične njemu kako efikasno se ksenofobija i predrasude mogu pretvoriti u oružje", rekao je komesar UN-a i upozorio: "Atmosfera će postati puna mržnje, a u tom trenutku ona može naglo da se pretvori u ogromno nasilje."

UBIJEN ZBOG HILARI? Pronađen mrtav otac lekara koji je objavio da je Klintonova teško bolesna!

Husein je Vildersovo predizborno obećanje da će zabraniti ulaz muslimanskim imigrantima i zabraniti Kuran nazvao "grotesknim". 

Parlamentarni izbori se u Holandiji održavaju u martu 2016, a ankete pokazuju da Vilders vodi.

TRAMP OTKAČIO OD BESA: Ne takmičim se sa kvarnom Hilari, već sa kvarnim medijima!

HILARI VIDI SEBE U BELOJ KUĆI: Klintonova imenovala prelazni tim u slučaju pobede!

(VIDEO) DOKUMENTI POTVRĐUJU ŠOKANTNU ISTINU O HILARI: Klintonova ima demenciju i napade pomračenja!

HILARI OBOLELA I OD KORUPCIJE: Dobrotvorni fond "Ahilova peta" kampanje Klintonove

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 7 godina

Treba i Haški Sud da je podrži. Ona je njima napravila posao od nekiliko decenija za ubujanje Srba

Miroslav Lakic

pre 7 godina

UN podrzale Hilari Klinton. Sam taj naslov pokazuje duboku manipulaciju koja stoji iza toga. Kada mi svi znamo ko i koliko uticaja ima u UNO i na njegove predstavnike kao ovoga komesara, osecamo vetar koji duva iz ugla Americke oligarhije. Posle svih nedaca koja je ta oligarhija proizvela u svetu ukljucujuci Evropu sada pri budjenju nacionalnih misli i shvatanja suvereniteta je ta oligarhija zaplasena da joj danasnji vazali klize iz ruku i kontrole. To je razlog da je gospodin otisao u Evropu da spase sto se spasiti moze. Ljucka prava predstavljaju i misljenje o politickom sistemu kao i o suverenitetu. Ako ti kako ih zove "populisti" uspeju da na legalnim izborima dobiju glasove znaci da ima nesto sto smeta. To se proteze od USA do Evrope. Narod nije lud i svaka mediska manipulacije mase ima svog kraja kada narod progleda. Ali ko danas slusa narod? e, to je kazna...koja kasnije dodje.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija