• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.09.2016

22:49

PROCURELA TAJNA STUDIJA, AMERIKA KUJE OPASNE PLANOVE: SAD moraju da napadnu Kinu do 2025, ili...!

Vesti

PROCURELA TAJNA STUDIJA, AMERIKA KUJE OPASNE PLANOVE: SAD moraju da napadnu Kinu do 2025, ili...!

Podeli vest

Pentagon tvrdi da će Kina najkasnije za devet godina postati jača vojna i ekonomska sila od Amerike i savetuje Belu kuću da pre toga zarati s protivnikom kako bi sprečila uništenje SAD

Amerika mora da napadne Kinu do 2025. ili će u suprotnom biti uništena, smatra Pentagon. Prema navodima studije američke vojske, Kina će za devet godina postati jača vojna i ekonomska sila od SAD, a ukoliko Vašington to želi da spreči, najbolji način je da zarati s protivnikom.

Dug i krvav rat

Rend korporacija, američka organizacija za vojna istraživanja i analize, po narudžbi Pentagona uradila je detaljnu studiju o posledicama rata između dve velike sile.

DRAMATIČNO UPOZORENJE BIVŠEG ŠEFA PENTAGONA: Svet nikada nije bio tako blizu početku nuklearnog rata!

U dokumentu koji je objavila i američka štampa ocenjuje se da je Kina postala pretnja SAD zbog svoje rastuće vojne i ekonomske moći i da je "bolje napasti neprijatelja pre nego što on napadne tebe".

AP PHOTO

Američki vojni analitičari procenjuju da bi najbolje bilo napasti Kinu što pre, pre 2025, jer bi posle toga SAD pretrpele mnogo veće gubitke. Dodaje se da bi rat bio vođen na teritoriji Kine, i to konvencionalnim metodama, a ne nuklearnim oružjem. 

print

- Konflikt bi počeo i ostao samo u istočnoj Aziji. Bez obzira na to što Kina ima savremeno oružje, ona ne bi proširila rat na teritoriju SAD. Sukob bi se vodio najviše brodovima i podmornicama, kao i avionima i raketama svih vrsta, osim nuklearnih. Ni jedna ni druga sila ne bi se usudile da iskoriste atomsku bombu jer bi posledice bile nesagledive. Osim toga, bojište bi bilo i u svemiru, gde bi dve strane pokušale jedna drugoj da unište satelite, ali bi se rat vodio i kompjuterskim sistemima - navodi se u studiji američke vojske.

Eksperti dalje dodaju da bi i SAD i Kina mogle da izdrže gubitke u dužem periodu, pa bi rat trajao verovatno veoma dugo. Na kraju ne bi vojni faktori odlučili pobednika u sukobu već ekonomski.

(VIDEO) PENTAGON BACIO 13 MILIJARDI DOLARA! Najskuplji američki atomski nosač aviona je - TEŠKA KRŠINA!

- Rat bi naškodio obema ekonomijama, međutim Kina bi pretrpela katastrofalne posledice, koje bi dugo trajale. Bruto domaći proizvod (BDP) Kine bi se za samo godinu dana rata smanjio za 25 do 35 procenata, a američki pet do deset odsto - ocenjuju američki stručnjaci.

AP PHOTO

Osim toga, u dokumentu se navodi da bi dug rat izazvao podele u Kini i potpuno uništio tu zemlju.

print

- Slaba ekonomija izazvala bi potrese na političkoj sceni i ohrabrila separatiste. Režim u Pekingu izgubio bi kontrolu nad zemljom. S druge strane, u Americi bi protivnici rata uzdrmali političku scenu, ali ne bi mogli da naruše socijalnu stabilnost - objašnjeno je u studiji Pentagona. 

Sukob NATO-Rusija

Američki vojni eksperti iz Rend korporacije smatraju da bi međunarodni odgovor na rat takođe išao naruku Vašingtonu.

- Najveći američki saveznik bio bi Japan. Ta zemlja bi mogla da promeni tok sukoba. Ujedno, i podrška drugih saveznika SAD u istočnoj Aziji, poput Južne Koreje, nanela bi velike gubitke kineskoj vojsci. Odgovor Indije, Rusije i NATO ne bi imao mnogo uticaja na konflikt. Bila bi to i prilika da NATO neutrališe rusku pretnju Evropi - smatraju američki vojni stručnjaci.

(VIDEO) KINA SE NE ŠALI: Uprkos presudi Haškog tribunala, Peking pokazao čime će braniti Južno kinesko more!

Na kraju studije se naglašava da bi rat između SAD i Kine bilo teško kontrolisati, da bi trajao godinama, da bi žrtava bilo mnogo na obe strane, kao i da bi bio veoma skup. Međutim, eksperti zaključuju da svi parametri ne ukazuju na to da bi Kina odnela pobedu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

...Ludi ljudi...potpuno...Kakva studija - to je...PARANOJA..!

Rade

pre 7 godina

Te gadove treba što pre uništiti, dok oni ne unište ceo svet.

Anarhista

pre 7 godina

Obicni rat nece dobiti, nuklearni mozda, ali ispaliti nuklearku treba imati muda do zemlje. Sudar crvenih i zutih. Ako bude srece da nestanu i jedni i drugi.

Mihaila

pre 7 godina

Varas se! Za ispaljivanje raketa i pocetak nuklearnog rata ne trebaju ti ni mozak, a ni muda do zemlje! To se moze i sa glavom bez mozga, i to uglavnom i zapocinju i rade "oni bez mozga", a i muda ne moraju da ti budu bas velika. U slucaju zene Predsednika postojalo bi cak totalno odsustvo muda. Znaci, to te ceka ako na Tron sedne Hilari.Potreban je samo prstic da stisne ono prokleto dugme, ko god resio da to uradi! Nista vise! Po tebi je sreca da nestanu i jedni i drugi, ali zaboravljas da ces nestati i ti, a sa tobom i ja, i da ce na Zemaljskoj kugli nastati pakao i tama, i da nece biti ni malo lepo! U sudaru Zutih i Crvenih nestaces i ti i svi Bledunjavi i Sarenikakvi! Ako se to desi ni sam Bog, a ni Sveti Petar nece moci da te spasu! Zato cuti, ne zluradi! Meni se jos uvek zivi!

Ljubo

pre 7 godina

Sto nece poceti sutra ,...bas da vidim koga ce imati za saveznike posle prvih 48 sati ...ovo je prikaz kada neko tone ,sklon je propagandi ,i Hitler je to radio ,medjutim vojnici na frontu su vidili odmah posle poraza na Staljingradu ,da gube rat i da ce stradati ...e ,Ameriko ,i tebi se dani odbrojavaju...

sve se vrti oko valute

pre 7 godina

voleo bih da napadnu kinu pa da vidimo sta ce da bude. da vidimo ove prognoze priglupih i nepismenih zapadnjaka. oni kao da nisu svesni da kina moze ameriku da otera u bankrot samo ako pusti obveznice njihovog spoljnog duga kojeg kina drzi skoro pola. kakvih crnih 5-10 posto bdp, otisla bi cela ekonomija zlomericka u paramparcad. ono sto zlomere plasi jeste briks i potiskivanje dolara kao svetske valute placanja. to ce ih ekonomski unistiti jer ce dolar doci na realnu vrednost a ne ovu vestacki odstampanu. cim padne vrednost oni stampaju a ceo svet ih kupuje. kad se uvede alternativna valuta to vise nece moci. svako stampanje bez pokrica ce tada voditi u inflaciju.

sashahamlet

pre 7 godina

Da da, i onda je mrmot zamotao čokoladu u foliju... Pa oni definitivno nisu normalni ,i još procena da Rusija i Indija ne bi imale velikog uticaja na konflikt takve vrste. Njima je totalno pregoreo mozak

borovo

pre 7 godina

Ma da,Ostale sile bi bile pasivne....Kakve su to budale...Kad bi Ameri napali Kinu bilo bi ravno samubistvu...Alo ,,,,,,nisu Kinezi Indijanci....

Aleksandar

pre 7 godina

Pa eksperti su i za prvi svetski rat tvrdili da ce trajati mesec dana uz minimalne zrtve

Sima

pre 7 godina

E to je ta zapadna demokratija... Bolesni mozgovi zapada su očigledno u velikom problemu i postali su paranoični do daske. Samo vi udrite Kineze i Ruse,... treba njima besplatna radna snaga da se izgradi Rusija i Kina! Pa nazdravlje, a i ove naše komšije nek se ne nadaju da će dobro proći, kako su sejali tako će i žnjeti!

arsa

pre 7 godina

Kako su lepo zamislili da se svi ratovi vode daleko od njihovih granica i ubedjeni su u to.Vreme je za otreznjenje.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Paralele izmedju staroga Rima i USA su svima poznate. Zna se kako se civilizacije ciste time da ugnojen ud biva amputiran. To se dogodilo Rimu i to je sudbina USA. Baza USA politike i ekonomije je pljacka kolonija koje imaju pod cizmom kao nekada Rim. Kada to prestane i dolar kao rezervna valuta ( vec danas bezvredni papir) nestane nema pomoci. Kina nece stajati sama prema USA. Rusija je isto u igri sa svojom vojnom i ekonomskom silom, pa ce ovi planovi bolesnih mozgova iz Pentagona zavrsiti tamo gde su i poceli u kloaki. Amerika ima iskustva sa konvencionalinim ratom u Vijetnamu. To treba da im posluzi pameti.

nepoznati

pre 7 godina

Izazvati takav rat zato sto nisi prvi,umobolnici.Studija je napravljena na bazi sta je babi milo to joj se i snilo.Imaju oni jos bolju za Rusiju,oni bi napali Rusiju,a Rusi bi odgovorili tako sto bi napali Estoniju i Letoniju.Da se to ne daj Boze desi,Britanija,kao i vecina americkih velikih gradova bi bila instant zbrisani sa planete,pa znaju Rusi ko pravi  glavni problem u svetu.Posle toga kameno doba,mozda i gore.\n

Joca

pre 7 godina

Ameri sa svojim arogantnim, podcenjivačkim, bahatim ponašanjem moraju da stradaju, samo je pitanje kad i od koga, ali sigurno će stradati. Pazi koju oni projekciju imaju, Rusija nije bitna u ovom "predstojećem" ratu, jer se nebi smela mešati, a ratovalo bi se isključivo na kineskom tlu. jer, opet, Kina nebi smela da upotrebi nuklearno oružje. Zemlja kojoj preti potpuno uništenje(po ovoj projekciji), nebi imala smelosti da upotrebi nuklearne projektile, pa kada će ih upotrebiti nego tada. Ovo mi se čini neozbiljno, plitko, jednostavno prenaivno da bi bilo realno. Ameri se boje Rusa, pa se boje i Kine, svakog pojedinačno, a ne boje se Rusije i Kine, koji bi dobili jedinstvenu priliku da zajedno stanu za vrat amerima i njihovim prirepcima. Verovatno ameri bi sa visina bombardovali a korejci, japanci, i evropljani bi dali topovsko meso. Meni je ovo suviše naivan scenario, ili mošda nije ????

doktor

pre 7 godina

Ко се мача лати, од мача и гине. Било је вријеме да падне и ова империја насиља и свјетске тираније.

nebojsa

pre 7 godina

Zgazili bi ih Kinezi peske, bez muke.Druga je stvar sto Kina pored svih mana nije agresorska zemlja kojoj je vojna industrija primarna, za razliku od SAD.Amere i boli to sto su Kinezi dovoljno jaki da globalna industrija zavisi od njih, i dovoljno jaki da mogu da se suprotstave truloj lazno demokratskoj a u stvari elitisticko-rasisticko-imperijalistickoj SAD.

Ljube

pre 7 godina

Sve lepo zamišljeno pa još i da se rat ne bi preneo sa teritorije Azije na tlo Amerike. To je moguće samo u njihovim snovima jer bi ih realnost vrlo brzo probudila kad bi projektili počeli da padaju na tlo Amerike i da ginu obični američki građani. Da ne govorimo o rekciji ostatka sveta koji sigurno ne bi to gledao sa strane i odobravao ...

Benjamin

pre 7 godina

PROCURELA TAJNA STUDIJA, AMERIKA KUJE OPASNE PLANOVE: SAD moraju da napadnu Kinu do 2025, ili...! Taj Scenario odavno poznat. Samo dali je SAD Finaciski, Privredno i Materielno u toj MOGUCNOSTI???? Nezaboravite samo 50% Finacije, Privrede i Materialno SAD u Ruskim rukama a 50% istoga u Kineskim rukama.

Vladimir

pre 7 godina

Što je babi milo, to se babi snilo. Šta drugo reći na ovu budalaštinu o krajnjem ishodu, a što se rata tiče, sasvim je moguće da ga bude....oni znaju da mogu kako žele, ali ne mogu koliko žele.

magda

pre 7 godina

Ludi Ameri misle da smo svi opaljeni kao oni,zar ne znaju da druge nacije razmisljaju drugacije i da nisu svi paranocni kao oni.Sad se vidi koliki su to bolesnici i koliko je patologija napredovala u njihovim mozgovima.Jadnici ste sa vasim potenciranjem bogastva,toliko ste prazni i suplji da cak i ne znate da postoje mnogo vece vrednosti od materijalnog.\n

kristalno jasno

pre 7 godina

I KAD SMO SE PROBUDILI.SAN JE ČUDO. E bako bako !!!!

srba

pre 7 godina

Ово је тек да се нешто напише, не би прошло ни у забавишту, или су експерти за рат "баш експерти". Ма горело би и небо и земља, подигао би се ниво окена за пар метара, ко зна шта би све било. Само напред, можда и видимо то "чудо".

Josip

pre 7 godina

Daj ne lazite i ne izmisljajte vise. Strasno, gore nego kad djeci lazes.

Branislav

pre 7 godina

Izvolte, probajte. Kad ste takvi frajeri što niste to pokušali ranije. USrA manekeni, hahhahhahahahhahahhaahha!!!

Izbori 2024

Vesti

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!
Društvo

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!

Detektiv poligrafista Nikola Novak izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora i ispitavanja njenih roditelja od strane policije, da su poligrafsko ispitivanje, mobilna forenzika i veštačenje baznih stanica deo svake istrage i jedan od prvih koraka koji se rade, istakvši da je poligrafsko ispitivanje važno jer može ili da eliminiše nekoga iz istrage, ili da koncentriše istragu u tom pravcu.

28.03.2024

13:58

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija