• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2016

10:31

AUSTRIJA: Tužićemo Mađarsku ako ne primi migrante!

Vesti

AUSTRIJA: Tužićemo Mađarsku ako ne primi migrante!

Podeli vest

Austrija će tužiti Mađarsku ukoliko ta zemlja odbije da primi natrag migrante koji su, prema propisima Evropske unije koji se od prošle godine uglavnom ignorišu, trebalo da traže azil u prvoj članici Unije u koju uđu, izjavio je danas austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka




Austrijski i mađarski zvaničnici navode da je situacija sa migrantima uglavnom pod kontrolom, godinu dana nakon što je njihova zajednička granica u jednom trenutku bila ključna tačka masovnog priliva izbeglica u Evropu, koji su uglavnom želeli da dođu do Nemačke, preneo je Rojters.

Zemlje centralne i istočne Evrope, uključujući Mađarsku, usprotivile su se bilo kakvim pokušajima EU da primora članice da prihvati natrag neke migrante ili da usvoji kvotu za smeštaj izbeglica.

- Na snazi je Dablinski sporazum, prema kojem se izbeglice šalju u državu EU u koju su prvu ušle - rekao je Sobotka i dodao da je Unija zadužena za primenu tog sporazuma, kao i da će države koje konstantno krše te propise morati da očekuju zakonske posledice.


TRAŽITE POSAO? Mađari zapošljavaju lovce na migrante, plata 710 evra!

- U takvim slučajevima Austrija će morati da podigne tužbu. Beč mora da obezbedi da EU deluje u skladu sa zakonom i tačka - rekao je Sobotka u intervjuu za radio ORF, komentarišući to što Mađarska ne prihvata migrante koji joj se šalju natrag u skladu sa Dablinskim sporazumom.

Mađarska vlada je još ranije saopštila da Dablinski sporazum više ne važi.

Austrija je na početku izbegličke krize prihvatila veliki broj ljudi sa Bliskog istoka i iz Avganistana, ali je početkom godine pooštrila propise za azilante i uvela godišnje ograničenje broja zahteva za azil koje prihvata.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

da,da iplasice se Madjari...po toj logici 90% bi trebalo da zavrse u Grckoj...posaljite ih u Nemacku...tamo ih zovu is sva grla.

SUBOTKA NIJE AUSTRIJANAC

pre 7 godina

A rado bi suprotstavio Austrijance i Madjare na bojnom polju. Idiot! Sto ne tuzi Grcku ona je prva EU clanica a ne Madjarska i preko Bugarske su dolazili. Sramna izjava.

magda

pre 7 godina

Angela Merkel je najveci dusebriznik azilanata a i zajedno sa Amerikom inicijator istih.Azilanti i onako ne zele da ostanu u zemlje tranzicije,njihov cilj od pocetka su zemlje zapadne Evrope.Treba ispostovati politiku EU i Amerike i po svaku cenu uraditi ono sto su oni inicirali-azilante rasporediti po njihovoj sopstvenoj zelji.Trazili ste gledajte,zasto sad mesati sve zemlje EU u to,pa izbeglice ne zele ni u Rumuniju,Bugarsku,Madjarsku,zasto ih na silu zadrzavati u mestu tranzicije,to je neposteno i pogresno,vi ste sami trazili izbeglice i prostirali im crveni tepih kad su krocili  na nemacko tlo.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija