• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2016

18:53

GORI ZEMLJA I NEBO: Hiljade vatrogasaca gasi požare u Španiji i Portugalu!

Vesti

GORI ZEMLJA I NEBO: Hiljade vatrogasaca gasi požare u Španiji i Portugalu!

Podeli vest

Hiljade vatrogasaca se u Španiji i Portugalu danas bori sa požarima koji prete brojnim lokalima i turistima, dok se vlasti nadaju da će najava dolaska hladnijeg vremena pomoći u borbi sa vatrenom stihijom

Jedno od najvećih poprišta požara je u portugalskom nacionalnom parku Peneda-Gereš, nedaleko od granice sa Španijom, odnosno njenom severnom oblašću Galicijom, gde, takođe, besni pet velikih šumskih požara, preneo je AFP.

- Goreli su pašnjaci, stoka nema više šta da jede. To je nesreća za turizam i za park prirode, jedini u Portugalu- rekao je gradonačelnik grada Arkos de Valdevez, koji se nalazi u okviru nacionalnog parka.

Više od 2.700 vatrogasaca gasilo je danas u Portugalu 80 požara, dok je prethodne noći bilo angažovano njih 3.800 kako bi se borilo sa vatrenim stihijama na 100 lokacija, saopštila je portugalska služba za civilnu zaštitu.

Predstavnik pomenute službe izjavio je danas da je većina požara pod kontrolom, dok se neki u potpunosti ugašeni.

Na istočnoj obali Španije vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu šumski požar koji gori u popularnom turističkom odmaralištu Benidorm, zbog čega je moralo da se evakuiše oko 1.400 ljudi.

Španske vlasti veruju da je taj požar namerno izazvan i tragaju za krivcima, navodi Frans pres.

Za drugi požar u Španiji koji je izbio na osrtrvu Menorka vlasti su takođe navele da je pod kontrolom. Lokalne vlasti su prethodno saopštile da su taj požar najverovatnije izazvala deca koja su se igrala petardama.

Temperature u Španiji i Portugalu su ovih dana izuzetno visoke, tako da je u nekim mestima u Portugalu izmereno 40, a u Španiji i 44 stepena Celzijusa.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija