• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

07.09.2016

21:14

ERDOGANOVA DVOSTRUKA IGRA: Ubija Obamine saveznike, a nudi mu saradnju!

Vesti

ERDOGANOVA DVOSTRUKA IGRA: Ubija Obamine saveznike, a nudi mu saradnju!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je kako su Turska i SAD zajednički spremne da krenu u bitku za neformalni glavni grad Islamske države - Raku

Kako je rekao Erdogan, američki predsednik Barak Obama predložio je zajedničku akciju protiv militanata ID na samitu G20 u Kini, javlja BBC. Erdogan je na to rekao kako Turska nema problem s takvom akcijom.

NIKAD NE RECI NIKAD: Erdogan putuje u Teheran, na pomolu savez Rusije, Turske i Irana!

Lokalna milicija, koja ima tursku podršku, uspela je da potisne ID iz pograničnog grada Džarablusa, ali Amerika je zabrinuta zbog napredovanja turskih snaga dublje u sirijsku teritoriju. 

- Obama želi da učini neke stvari zajedno u vezi sa Rakom. Mi smo rekli kako to ne bi bio problem iz naše perspektive. Rekao sam kako bi naši vojnici trebalo da se sastanu i razgovarajui, a onda će ono što je potrebno biti učinjeno- rekao je Erdogan, prenose turski mediji. 

ERDOGAN O MASAKRU NA SVADBI: Islamska država poslala dete u samoubilački napad!

Podsetimo, nagli uspon ID počeo je upravo njihovim osvajanjem sirijske Rake. Taj se grad sada smatra glavnim gradom takozvane Islamske države. Navodno u njemu i dalje živi između 250.000 i 500.000 džihadista. 

BBC-jev dopisnik za odbranu i diplomatiju Džonatan Markus kaže kako je upadom u severnu Siriju Turska postala vojni igrač u toj zemlji, ali i da je taj potez delimično usmeren i protiv kurdskih snaga koje podržava Vašington. To predstavlja dosta veliki izazov za odnos SAD i Turske, koji je poljuljan nakon neuspelog vojnog udara u Turskoj. 

KONAČNI OBRAČUN Turski tenkovi ušli u Siriju, sukobi sa džihadistima na granici!

Sada obe zemlje žele da poboljšaju odnose, a zajednički plan preotimanja Rake od ID-a mogao bi tome pomoći.

(VIDEO) AMERI EKSPERIMENTIŠU RATNOM MAŠINERIJOM: Džihadiste napali novim raketnim sistemom HIMARS!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

Ergogan igra vesto na tri stolice. Svakome magarcu ( stolici) ponudi nesto ali i uzme nesto pa onda kao na bazaru opusti pa zategne...za Ruse ima turski tok kao adut, za EU ima izbeglice , za amerikance ima bazu plus NATO clanstvo plus pretnja bliskosti sa Rusijom...e onda Erdogan uplete pa isplete i dok ovi shvate gde su zaseli on opet zaplete. Dobra politika...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija