• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2016

21:42

PUTIN PROTERAO 100 STRANIH NVO: Proglasio ih za opasne špijune, ŠTA NAS U SRBIJI SPREČAVA DA URADIMO ISTO?!

Vesti

PUTIN PROTERAO 100 STRANIH NVO: Proglasio ih za opasne špijune, ŠTA NAS U SRBIJI SPREČAVA DA URADIMO ISTO?!

Podeli vest

Kremlj u utorak zabranio Levada centar, koji je radio za Amerikance. To je samo jedna od nevladinih organizacija koje su zatvorene jer se finansiraju iz inostranstva i koje su označene kao strani agenti

Ruski predsednik Vladimir Putin proterao je iz svoje zemlje sve nevladine organizacije (NVO) koje se finansiraju iz inostranstva, označivši ih kao špijunske.

BOGATSTVO ZA PLJUVANJE SRBA: Kandić, Biserko i Milić dobile 454.135.000 za lobiranje protiv naše države!

On je na listu nepoželjnih organizacija stavio bar 100 njih i zabranio njihov rad, a poslednja u nizu je Levada centar, agencija za istraživanje javnog mnjenja, koja je zabranjena u utorak.

Strani plaćenici

Rusko Ministarstvo pravde navelo je da je prilikom nenajavljene provere dokumenata ustanovljeno da Levada centar deluje kao strani agent, ali nije iznosilo više detalja.

Neke od zabranjenih organizacija

AP PHOTO

1. Otvoreno društvo Džordža Soroša, odgovorno za izvođenje obojenih revolucija po svetu

2. Nacionalna zadužbina za demokratiju, finansirana iz SAD

AP PHOTO

3. Međunarodni republikanski institut, čiji je predsednik američki senator Džon Mekejn

4. Nacionalni demokratski institut, finansiran iz SAD

5. Fondacija Mekartur, sa sedištem u SAD

6. Fridom haus, koju finansira direktno američka vlada

7. Fondacija obrazovanje za demokratiju, finansirana iz Poljske

8. Ukrajinski svetski kongres, sa sedištem u Kanadi

9. Karnegi centar, sa sedištem u SAD

10. Hjuman rajts voč, sa sedištem u SAD

11. Amnesti internešenel, sa sedištem u Britaniji

AP PHOTO

12. Doktori bez granica, Bernara Kušnera, za koje se sumnja da su prodavali organe širom sveta, pa i vadili organe Srbima na Kosovu

13. Levada centar, radio za američke institute

Međutim, ruska štampa je objavila da je Centar, koji nosi ime po prvom ruskom profesoru sociologije Juriju Levadi, dobijao pare od Amerikanaca za istraživanja koja štete Rusiji.

- Levada centar je imao veze sa američkim univerzitetima "Kolumbija" i "Džordž Vašington". Sprovodio je istraživanja u interesu tih univerziteta i za to, samo ove godine, dobio skoro 120.000 dolara. Takođe, Centar je sarađivao sa stranim organizacijama za ispitivanje javnog mnjenja, poput Galupa, Morija i Ipsosa - navode ruski mediji.

TOTALNI RAT! KANDIĆ: Vojo Šešelju, ja sam te špijunirala i oterala u Hag! ŠEŠELJ: Nataša, dao bih ti da popušiš, al si mnogo ružna!

Međutim, rukovodioci Levada centra kažu da je njihova organizacija radila zajednička istraživanja sa američkim univerzitetima, a ne za njih, i da za to nije dobila pare. Oni tvrde da je odluka ruskih vlasti politički motivisana uoči parlamentarnih izbora 18. septembra.

- Stavljeni smo na spisak stranih agenata jer smo uradili anketu o popularnosti vladajuće Jedinstvene Rusije. Rezultati su pokazali manju podršku građana toj Putinovoj stranci, ona je pala sa 39 na 31 odsto. To je bio uzrok ili povod proglašenja Levada centra špijunskom organizacijom - naveo je direktor Centra Lev Gudkov za TV Dožd.

Uprkos tome što su iz Levada centra najavili da će nastaviti svoj rad, prema ruskim zakonima to nije moguće, jer ga reguliše zakon o nepoželjnim organizacijama u Rusiji, usvojen 2015, koji predstavlja dopunu zakona iz 2012. o stranim agentima.

Prema navodima tih zakona, glavni ruski tužilac u saradnji s ministarstvom spoljnih poslova pravi listu nepoželjnih stranih organizacija koje rade protiv Rusije. Kad je organizacija prepoznata kao nepoželjna, zamrzava joj se sva imovina u Rusiji, zatvaraju kancelarije i zabranjuje distribucija bilo kakvih propagandnih materijala.

ŠEŠELJ U INTERVJUU ZA INFORMER ŽESTOKO OPTUŽUJE: Nataša Kandić, Sonja Biserko i Jelena Milić su HRVATSKI špijuni!

Među NVO koje je Putin dosad zatvorio su i Otvoreno društvo američkog milijardera Džordža Soroša, poznato po finansiranju obojenih revolucija. Takođe, zatvoren je i Međunarodni republikanski institut, kojeg je finansirao američki senator Džon Mekejn.

Prestala je sa radom i humanitarna organizacija Doktori bez granica, nekadašnjeg francuskog ministra zdravstva Bernara Kušnera, za koju se sumnja da je bila umešana u prodaju organa širom sveta, pa i vađenje organa Srbima sa Kosova. Ugašen je i američki Karnegi centar u Moskvi, kao i međunarodne organizacije Hjuman rajts voč i Amnesti internešenel.

Nacionalni interes

Analitičari kažu da je gašenje stranih NVO u Rusiji opravdano.

- Te organizacije, koje se bave ljudskim pravima, širenjem demokratije i nenasilnog otpora, obično su paravan za podrivanje društvenog sistema i rušenje vlasti. Jedan od dobrih primera za to je Soroševa fondacija Otvoreno društvo, koja je javno preuzela zasluge za svrgavanje režima širom sveta, uključujući one u Srbiju i Ukrajini. Vladimir Putin ne može da dozvoli da mu strani plaćenici vršljaju po zemlji, da pokušaju da izvedu revoluciju i bace Rusiju na kolena kako bi SAD stavile šapu na nju - objašnjava ruski politikolog Jurij Voldanov.

SUD POTVRDIO NAGODBU! Hrvatskom špijunu Čedi Čoloviću TRI GODINE ROBIJE!

On dodaje da Putin zatvaranjem špijunskih NVO brani nacionalne interese zemlje i ruskog naroda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
serbian

pre 7 godina

Nema šansenone sa od 5okt pustile korenje.n

Svetozar

pre 7 godina

Nece proci dugo vremena pa ce i Srbija uraditi isto!

Marcco

pre 7 godina

U mnogim državana u Evropskoj uniji, np. u Austriji, ne može da se registruje udruženje bez pozitivnog mišljenja Državne bezbednosti. Takođe, bilo koja promena statuta, postavljanje generalnog sekretara i uprave udruženja (ono što mi zovemo nevladine organizacije) podleže proveri i verifikaciji od srane Državne bezbednosti (Bundesamt für Verfassungsschutz und Terrorismusbekämpfung, u prevodu, Državna uprava za zaštitu ustava i borbu protiv terorizma). To se ne radi u tajnosti i u pozadini. Jednostavno, dužan si da pribaviš potvdu od strane DB. Odeš, odgovoriš na pitanja, daš statut na uvid, skrene ti se pažnja šta smeš, šta ne smeš i dobiješ Rešenje sa kojim onda Udruženje upišeš u APR. Bilo koja tajna udruženja su zabranjena i podležu krivičnom gonjenju bez obzira da li su subverzivna ili se radi o Udruženju ljubitelja sendviča sa parizerom.

grofica

pre 7 godina

Znaci,neverovatno koliko me ovaj covek odusevljava!Sve sto uradi i ja bi isto...

Kanda

pre 7 godina

Да би се те шпијунске организације протјерале треба бити независтан,што Србија,нажалост,није у потпуности.Не само да их не може протјерати,него их финацира из буџета,народним парама...

Dragan Subotica

pre 7 godina

Da se slusao Voja \'93-\'94 i da se tada stupilo u savez sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom nebi nam niko podrivao drzavu i ne bi bili ni bombardovani a ovako, zatupljeni prozapadnjaci su pozuteli, prodali i opljackali sve zivo a jos i primili pare za to. Zamislite samo koliki bi sada ugled imali kada se formirao Briks? Mi osnivaci, trziste obezbedjeno, a fabrike bi samo modernizovali. Posla i para koliko hoced! NE EU, NE NATO! Sta imamo od zapada za zadnjih 17 godina? Samo ucenjivanje koje ispunjavamo i zivimo kao klosari no, to nije najgore. Treba da postanemo robovi i to je kraj. Dozovimo se pameti!\n

cica draza

pre 7 godina

gospodine putine molim vas proterajte nvo iz srbije unapred hvala

ratko

pre 7 godina

nikad sa ovako malom teritorijom , ekonomijom i opadajućim natalitetom , a povr svega nekom kvazi željom da uđemo u eu zajednicu kde se zna kde je mesto ovakvim i sličnim zemljama

acaFaca

pre 7 godina

Ua Putin fasista, nacista proteruje i zabranjuje. (Rusi najvise ljudi izgubili u borbi protiv fasizma i nacizma, Amerika je pre 100 godina donela zakon protiv stranih sluzbi i organizacija) To vam je sve zapadna propaganda.

Bambi

pre 7 godina

Blago njima (Rusima)!!! Mogu da žive kako žele u istinskoj slobodi! Njima ne treba EU i "ljudska prava"...

Lala

pre 7 godina

Tako se to radi,neznam samo sta se ceka sa Natasom,Biserko i kompanijom.

Milan

pre 7 godina

Stare diktatorske smicalice o "izdajnicima i stranim placenicima"...

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija