• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

09.09.2016

08:29

OŠTRE REAKCIJE IZ ČITAVOG SVETA: Kim Džong Un je BEZOBZIRNI MANIJAK!

Vesti

OŠTRE REAKCIJE IZ ČITAVOG SVETA: Kim Džong Un je BEZOBZIRNI MANIJAK!

Podeli vest

Ubrzo nakon što je Severna Koreja izvršila petu i do sada najjaču nuklearnu probu stigle su i te kako oštre reakcije iz sveta

Južnokorejski predsednica Park Geun Hje izjavila je da je Severna Koreja nukleranom probom jasno prekršila Rezoluciju SB UN.

Obama: Ovo će imati ozbiljne posledice

Predsednik SAD Barak Obama komentarišući petu nuklearnu probu koju je izvela Severna Koreja rekao je da će postupci Pjongjanga ostaviti "ozbiljne posledice".
Gardijan piše da se Obama vratio u Belu kuću nakon samita G20 u Kini i sastanaka u Laosu, kao i da su ga o postupcima Pjonjanga obavestili njegovi savetnici.
Obama je ponovio "neuništivu posvećenost SAD" obezbeđivanju bezbednosti svojih saveznika u Aziji i širom sveta, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

"U svojoj petoj - najsnažnijoj nuklearnoj probi lider ove zemlje Kim Džong Un je postao 'bezobzirni manijak', koji potpuno ignoriše svetske apele da odustane od od razvoja nuklearnog oružja", prenela je kancelarija predesednice Park.

Severna Koreja izvela je peti nuklearni test, koji je opisan kao "najsnažnija eksplozija" koju je izazvao Pjongjang. 

Nuklearni test je izazvao seizmički potres na korejskom poluostrvu jačine 5,3 stepeni Rihterove skale. Prema snazi potresa, pretpostavlja se da je nuklearna naprava težine 20 do 30 kilotona, navode analitičari, čime je ovo najsnažiniji nuklearni udar. 

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da se odlučno protivi nuklearnom testu koji je izvela Severna Koreja i pozvalo Pjongjang da ne preduzima akcije koje bi pogoršale situaciju. 

SVET U PANICI, KIM SE NIJE ŠALIO! Severna Koreja izvela dosad najveću nuklearnu probu!

AP PHOTO

U kratkom saopštenju kineskog ministarstva se navodi da se Peking i dalje drži cilja denuklearizacije Korejskog poluostrva i održavanja pregovora o rešavanju tog pitanja, preneo je Rojters. 

“Severna Koreja izvela je testiranje nuklearnog oružja u kombinaciji sa napretkom Pjongjanga u razvoju mobilne balističke raketne tehnologije, što prestavlja smrtnu pretnju Japanu”, izjavila je japanska ministarka odbrane Tomomi Inada. 


TOKIO ODMAH REAGOVAO: Severnokorejsko testiranje je SMRTNA PRETNJA Japanu!

Japan je takođe najavio da će Tokio razmotriti uvođenje dodatnih jednostranih sankcija protiv Severne Koreje zbog ovog testa.

Francuska traži brzu reakciju Saveta bezbednosti UN

Beta

Francuska je snažno osudila nuklearnu probu koju je danas izvela Severne Koreja, nekoliko sati nakon snažnih potresa tla koje je izazvala eksplozija u blizini čuvanog predela na kojem se izvode nuklearna testiranja.
"Francuska snažno osuduje novu nuklearnu probu koju je sprovela Severne Koreje i poziva Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da preuzme mere zbog povrede Rezolucije UN", navodi se u saopštenju francuskog predsedništva.
Državna televizija Severne Koreje je prenela da je njihova zemlja sada u mogućnosti da montira bojeve glave na balističke rakete.
Televizija tvrdi da nije bilo curenja nuklearnog materijala prilikom testiranja tako da nije naneta šteta po prirodu i okolinu, prenosi Rojters.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BAALKHAN

pre 7 godina

Kim Džong Un je BEZOBZIRNI MANIJAK,koji se usput skolovao u specijalnoj skoli u svajcarskoj??? pametnima dosta,a za sve ostale tu su bombasticni naslovi u novinama.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Moguce je da je Kim paranoican, ali ono sto mu Amerikance spremaju daje mu povod za tu paranoju. Sigurno je jedno. Dok on ima atomske bombe i eksperimentise nece ga niko dirati. Karavani prolaze dok psi laju. Bez njih ( bombi) bio Severnakoreja dozivela sudbinu Sirije a Americki raketni stit ( provih vanzemaljaca) bi bio postavljen mnogo severnije...do kineske granice. Ovako ce biti teze...

dragisa

pre 7 godina

SAMO NAPRED , PA NEKA AMERI KRENU AKO SMEJU, FUKARE OSTAJU FUKARE A OBAMA STA RECI ODLAZECI KLOVN.

RINGISPIL

pre 7 godina

Nisu stigle NIKAKVE reakcije iz sveta nego iz amerike i njenih podguznih muva. Koliko ja znam Madagaskar nije reagovao. Bravo za KIMA covek ima muda i nije nista veci diktator od OBAME i njemu slicnih. U americi 30 miliona ljudi gladuje a barem 50 miliona su narkomani a to mu dodje na isto. Ko to bese koristio OSIROMASENI URANIJUM u Bosni, Kosovu i Srbiji. I ovaj informer postaje sve gori i gori.

Milanche

pre 7 godina

A kako imaju pravo SAD,GB,Francuska,Rusija,Kina,Indija,Pakistan i Izrael,tako moze i S.Koreja.Znaci niko nema pravo da se brani od belosvetskih fukara.I pravo na odbranu da nam svima ukinu,ukinuli bi kad bi mogli.Al srecom jos neko se sem njih pita.

nati

pre 7 godina

A Obama ubedjen da je on molo manji manijak od Kima pa mu krivo,e sad ce da mu dokaze da su kauboji ipak najveci manijaci.\n

djordje1953

pre 7 godina

manijak ili ne njegovu zemlju amerika nesme milosrdno da bombarduje tri meseca kao sto je bombardovala srbiju

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija