• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2016

23:30

OPASNA IGRA KIM DŽONG UNA: Severna Koreja može da napravi 20 atomskih bombi!

Vesti

OPASNA IGRA KIM DŽONG UNA: Severna Koreja može da napravi 20 atomskih bombi!

Podeli vest

Nakon najnovije nuklearne probe, Pjongjang je, navodno, povećao obim obogaćivanja uranijuma.To bi značilo da bi Pjongjang mogao da ima dovoljno radioaktivnog materijala za približno 20 bombi do kraja godine, prenosi Sputnjik

Iako je nemoguće zasigurno znati obim nuklearnih aktivnosti Pjongjanga, najnovije procene eksperata za oružje govore da bi, pored postojećih zaliha plutonijuma Severne Koreje, povećana proizvodnja obogaćenog uranijuma mogla toj zemlji omogućiti da do kraja godine proizvede čak 20 atomskih bombi. 

Na osnovu izveštaja objavljenom na sajtu "38 Nort" koji se bavi analizom događaja u Severnoj Koreji, eksperti veruju da pojačana produkcija, uz velike zalihe uranijuma, omogućava Severnoj Koreji da godišnje proizvede oko 150 kilograma materijala što je dovoljno za sedam atomskih bombi. 

(VIDEO) SVET U PANICI, KIM SE NIJE ŠALIO! Severna Koreja izvela dosad najveću nuklearnu probu!

Severna Koreja je izvršila prvu nuklearnu probu 2006. i dok se procenjivalo da je snaga te prve probe bila jedan kiloton, Severna Koreja je u zadnjih deset godina znatno napredovala. Najnovija proba je, kako se procenjuje, imala snagu od 30 kilotona, što je dvostruko snažnije od bombe bačene na Hirošimu. 

TOKIO ODMAH REAGOVAO: Severnokorejsko testiranje je SMRTNA PRETNJA Japanu!

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje izjavio je ranije da je Pjongjang spreman da izvede još jedan napad protiv "provokacija" SAD, čiji su bombarderi ove nedelje preleteli iznad Južne Koreje u znak solidarnosti sa svojim saveznikom posle najnovije nuklearne probe Severne Koreje, javlja Rojters. 

Šef severnokorejske diplomatije Ri Jong Ho uputio je to upozorenje na današnjem sastanku zemalja Pokreta nesvrstanih u Venecueli. 

KIM SE NE ŠALI: Severna Koreja balističkim raketama u šaci čvrsto drži SAD?!

I Seul je početkom ove nedelje upozorio da se Pjongjang sprema za još jednu nuklearnu probu. 

Severna Koreja je 9. septembra izvela najjaču nuklearnu probu do sada, saopštivši da je ovladala sposobnošću montiranja bojeve glave na balističku raketu, podseća britanska agencija. 

U utorak su dva američka bombardera B-1 preletela iznad Južne Koreje, što je Pjongjang osudio. 

Posle najnovije nuklearne probe Severne Koreje, SAD i Južna Koreja ponovo su pozvale na dodatne sankcije protiv Pjongjanga, koji je pritisak radi novih sankcija okarakterisao kao "smešan", obećavši da će nastaviti da jača svoju nuklearnu moć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
555

pre 7 godina

НАПРЕД АЗИЈА ! Ко још море вас да понизи ?

555

pre 7 godina

100 атомских је мало .Никад није касно? Подршка не би изостала у целом свету?!

vlada

pre 7 godina

Autonomno pravo svake države, ako raspolaže tim resursima! Podržavam integritet DNR Koreje!

Izbori 2024

Vesti

Beograđanin izdao nekretninu i sad  prolazi kroz pakao: Podstanar otvorio firmu na adresu njegovog stana i sad strahuje od izvršitelja!
Društvo

Beograđanin izdao nekretninu i sad prolazi kroz pakao: Podstanar otvorio firmu na adresu njegovog stana i sad strahuje od izvršitelja!

Brojni građani investirali su novac u nekretnine kako bi ostvarili dodatni prihod izdavanjem prostora koji su kupili. Upravo tako je razmišljao i Beograđanin koji se javio redakciji portala MONDO nakon što je doživeo situaciju koju nije mogao ni da zamisli. Prema njegovim rečima, izdao je stan muškarcu koji je na tu adresu, bez njegove saglasnosti, prijavio firmu.

16.04.2024

17:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija