• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2016

20:00

OBAMA BI DA SRUŠI PUTINA! Vašington ne žali pare da organizuje opoziciju u Rusiji!

Vesti

OBAMA BI DA SRUŠI PUTINA! Vašington ne žali pare da organizuje opoziciju u Rusiji!

Podeli vest

Administracija SAD preko agencije USAID uplatila tri miliona dolara ruskim NVO da diskredituju rezultate parlamentarnih izbora u nedelju, na kojim se očekuje da stranka ruskog lidera pobedi

Američki predsednik Barak Obama pokušava da sruši ruskog predsednika Vladimira Putina preko agencije vlade SAD za međunarodni razvoj USAID. Ta organizacija, inače zabranjena u Rusiji, uplatila je tri miliona dolara ruskim NVO da diskredituju rezultate parlamentarnih izbora, koji treba da se održe u nedelju, a na kojima se očekuje da Putinova stranka Jedinstvena Rusija odnese ubedljivu pobedu.

Uplate uprkos zabrani

Prema navodima izveštaja vlade SAD o trošenju novca, USAID je dobio pare za "aktivnosti u Rusiji", iako je Kremlj tu organizaciju zabranio još 2012. Tada je proglašena nepoželjnom i zabranjeno joj je da finansira bilo koga u Rusiji. Međutim, USAID je na neki način izbegao zabranu i u tri tranše uplatio po milion dolara ruskim NVO. Dve uplate izvršene su 29. avgusta, a jedna 1. septembra.

PUTIN POTVRDIO: Odnosi Rusije i SAD su "zamrznuti"!

Pare su uplaćene iz tri puta po milion. Dve tranše 29. avgusta i jedna 1. septembra

Profesor na višoj školi ekonomije istraživačkog univerziteta u Moskvi Oleg Matvejčev smatra da su američke pare završile kod ruskih NVO za posmatranje predstojećih izbora.

AP photo

- Novac je najverovatnije dat za određena istraživanja, konferencije za novinare, medijske kampanje, sajtove i slično, kao podrška opoziciji - naveo je Matvejčev.

S njim je saglasan i ruski politikolog Nikolaj Šljamin, koji dodaje da je vreme uplata očigledno pažljivo izabrano.

- Vašington je prebacio tri miliona dolara ruskim NVO baš pred parlamentarne izbore. To nije koincidencija. Verovatno ćemo nakon glasanja čuti razne eksperte iz NVO kako pričaju da izbori nisu bili legitimni i da ne predstavljaju volju naroda - objašnjava Šljamin.

OČI U OČI! Putin i Obama srešće se u Kini, glavna tema - SIRIJA!

Uvod u haos

Verovatno ćemo čuti razne eksperte iz NVO kako pričaju da izbori nisu bili legitimni i da ne predstavljaju volju naroda
Nikolaj Šljamin

On ističe da Amerikanci verovatno ciljaju na predsedničke izbore 2018, a da su ovi, parlamentarni, samo uvod i proba za to.

- Ovo je test nakon kog će praviti strategiju kako da obore Putina na predsedničkim izborima. Vašington ne želi da ga vidi na mestu ruskog predsednika u još jednom šestogodišnjem mandatu - zaključuje ruski politikolog.

Inače, u nedelju će Rusi glasati za novi sastav Donjeg doma parlamenta - Dume, sa ukupno 450 poslanika. Prema rezultatima anketa, Putinova Jedinstvena Rusija ima podršku 41,1 odsto birača. istraživanja, međutim, govore da bi ta podrška bila i veća kad bi se Putin pojavio u kampanji, međutim, to mu je kao predsedniku zabranjeno da radi.

AMERIKANCI POTPUNO POLUDELI, SAD TVRDE: Putin otrovao Hilari Klinton?!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Може да му "пуши" - пре него га "сруши"...!

MARKO

pre 7 godina

Veruj da sam posao da napisem ovu poruku svaka ti cast.

Srb

pre 7 godina

Глупи Амери са својим санкцијама су учинили услугу Русима који се сада баве собом, граде економију, и подржавају владу националног јединства, свака опозиција се доживљава као пета колона и немају никакве шансе против Путина.

Anarhista

pre 7 godina

Apsolutno. Vlad je jedan od retkih koji je shvatio da je jedina nacionalna opasnost peta kolona. Kod nas, srpska peta kolona razvaljuje Srbiju iznutra, 100 godina , minimum. Sve se zna, imena i organizacije, ali masa im se klanja. Kada bi Srbi imali 2 grama mozga da ovo shvate, sreci nema kraja. Za 10 godina bi imali atomsku bombu iz domace laboratorije, i spustili bi se na Mesec, cisto iz radoznalosti.

vlada

pre 7 godina

Lakše će ti biti da "oboriš" Ameriku na pleća, nego da se brukaš u nemogućoj misiji! Suviše si MALI, da dohvatiš zvezde!

Srbin

pre 7 godina

Neznam zasto Rusija treba Ameriku ? Treba da izbaci sve Amerikance iz Rusije odmah i to je to Kraj Pa neka Obama umire polako od zlobe zato sto mu Putin neda da pljacka Rusiju - kao sto je to cinio dok nije dosao Putin pa ih isterao iz Rusije . Sad bi hteo opet da pljacka Rusiju . Zlikovac jedan

Sale

pre 7 godina

Molim redakciju informera da ne kopristi skracenice tipa "NVO" nego lepo da napise "ne vladine organizacije" pa da i kod nas bude jasno ko za koga radi!!!!

Ljubo

pre 7 godina

Moglo bi se nesto podvuci pod isto ,izmedju Amera i Rusa kao i Srba i Bosnjaka ( Hrvata) ....a to je ,briga me sto i moja drzava tone i sto ne ide naprijed ,samo nek Rusi ,ili u drugom slucaju Srbi propadaju i ne napreduju...

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija