• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

17.09.2016

09:43

LAGALI SU CEO SVET! Ovo su 10 najvećih tajni CIA!

Vesti

LAGALI SU CEO SVET! Ovo su 10 najvećih tajni CIA!

Podeli vest

Svoje tajne CIA čuva kao zmija noge, ali poneki neželjeni podatak čak i njima procuri u javnost. Deset najvećih tajni Centralne američke obaveštajne službe koje su prethodnih godina ugledale svetlost dana pokazuju da CIA nije birala način da realizuje ono što želi.

1) OPERACIJA NORTVUDS
Šezdesetih, SAD se pripremao za rat s Kubom, SAD je bila potrebna potpora javnosti. Plan je bio da CIA izvede napade na SAD za koje će optužiti Kubance, a uključivali su bombardovanje vojnih brodova i otmicu aviona.


NAJGLUPLJI "TAJNI" PLAN CIA U ISTORIJI: Hoće da ukradu Lenjinovo telo i Kremlja i tako NAPAKOSTE PUTINU?!

2) OPERACIJA SPAJALICA
Oko 700 naučnika izvedeno je iz nacističke Nemačke nakon Drugog svetskog rata. CIA je tim potezom želela da poveća tehnološku i naučnu prednost SAD-a nad drugim zemljama, pa su te "ratne" naučnike zaposlili kod sebe. Oni su navodno postali američki građani, a pretpostavka je bila da ako ih ne uzme "SAD", to će učiniti Rusi. Navodno, upravo su oni dpoprineli napretku - na primer putovanju u svemir i razvoju LSD-a.

3) OPERACIJA NEISPRAVNA OPREMA
CIA je navodno Sovjetskom Savezu prodala pokvarenu opremu, zbog koje je 1982. g. došlo do eksplozije cevovoda u sibirskom gasovodu. Šteta je procenjena na oko osam milijardi dolara.


(VIDEO) RUSKI STRAŽAR OBORIO AGENTA CIA: Ova tuča je prerasla u diplomatski skandal godine!

4) OPERACIJA MANGOSTA
Ova operacija bila je usmerena protiv Fidela Kastra, a njome je Kenedi navodno želeo da svrgne komunističku vlast na Kubi. Tokom operacije, nameravali su da otruju ronilačko odelo Fidela kako bi se on razboleo, a možda i umro. Jedan od neobičnijih planova je bilo plasiranje lažnih fotografija Fidela na kojima bi bio nakaradno pretio, kako bi izgubio popularnost.

fotomontaža

5) OPERACIJA OZVUČENA MAČKA
CIA je mačkama usadila mikrofone za prisluškivanje, a cilj je bio otkriti komunističke planove. Nažalost za CIA, mačka je poginula već na prvoj misiji, pre nego su došli do ikakvih informacija.

6) OPERACIJA GOLD
CIA je 1950-ih izgradila tunel dugačak 450 metara kako bi hakovali telefonske linije štaba Sovjeta u Berlinu. Navodno je ruski KGB saznao za detalje operacije, pa su ih godinu dana namerno zavaravali lažnim informacijama.


(VIDEO) 11. SEPTEMBAR, DRŽAVNI TERORIZAM BELE KUĆE: Objavljeni dokazi o "kontrolisanom rušenju" kula bliznakinja!

7) OPERACIJA SUKARNO
Kako bi diskreditovali predsednika Indonezije tokom Hladnog rata, agenti CIA su uz pomoć čoveka koji jako liči na predsednika Sukarna i snimili porno-film sa njim u glavnoj ulozi.

8) MUČENJE
CIA je ispitivala teroriste služeći se različitim nedozvoljenim tehnikama, uključujući potapanje, mučenje nesanicom, ali i nekim neobičnim tehnikama poput neprestanog puštanja pesme iz "Ulice Sezam". Cilj je bio otkrivanje svih tehnika kojima se može "slomiti" čovek.


OMAKLO IM SE! CIA "greškom" uništila 6.700 stranica dokumenta o mučenju!

9) OPERACIJA MKULTURA
Kako bi pokušali da manipulišu ljudskim umovima, agenti CIA su potajno davali tablete LSD-a, a pokusni kunići nisu bili samo margilizovane društvene grupe, već i radnici u javnim ustanova. Navodno, to je rezultovalo s nekoliko smrti, ali i boljim poznavanjem delovanja LSD-a.

10) OPERACIJA NANDA DEVI
Godine 1955. CIA je na indijskoj planini Nanda Devi postavila neki oblik nuklearnog pogona koji je trebalo da presretne signale kineskih nuklearnih testiranja. Taj je pogon uništila je lavina, a opasni nuklearni ostaci nisu nikad pronađeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija