• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2016

23:43

HILARI POSTALA STRUČNJAK ZA TERORIZAM: Tramp pričom pomaže estremističkim grupama!

Vesti

HILARI POSTALA STRUČNJAK ZA TERORIZAM: Tramp pričom pomaže estremističkim grupama!

Podeli vest

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton pozvala je danas Amerikance da odbace pristup terorizmu koji zagovara njen republikanski protivkandidat Donald Tramp, upozorivši da njegova retorika pomaže ekstremističkim grupama kao što je Islamska država da regrutuju nove članove

Nekoliko sati nakon što je Tramp rekao da odgovor SAD na domaći terorizam koče policajci koji se boje da ne budu optuženi za "profilisanje" ako izdvoje muslimane, Klintonova je istakla da se napadi kao što je nedavna eksplozija bombe u Njujorku mogu sprečiti izgradnjom poverenja između policije i muslimanske zajednice u SAD, prenosi Blumberg.

- Budimo oprezni, ali ne i uplašeni. Nećemo se okretati jedni protiv drugih niti ćemo potkopavati naše vrednosti- rekla je Hilari Klinton na aerodromu u Okrugu Vestčester uoči polaska na predizborni skup.

Dva predsednička kandidata su iznela potpuno različite predloge za suočavanje sa pretnjom domaćeg terorizma u svojim reagovanjima na eksploziju improvizovane bombe, u kojoj je u subotu uveče u Njujorku ranjeno 29 ljudi i otkriće sličnih naprava u toj oblasti, primećuje američka agencija.

(VIDEO) HILARI PALA U NESVEST NA KOMEMORACIJI: Klintonovoj pozlilo, kolabirala ispred automobila!

Demokratska predsednička kandidatknja je danas optužila Trampa da koristi takve incidente za demagoške nastupe i istakla da je ona najkvalifikovanija da se bori protiv terorizma, prenosi AP.

- Ja sam jedini kandidat u ovoj trci koji je učestvovao u donošenju teških odluka o uklanjanju terorista sa bojnog polja - rekla je novinarima bivša država sekretarka, dodavši da "zna kako se to radi".

(FOTO) ŠOKANTNO HILARI IMA DVOJNICU: Iako su je doslovno uneli u stan, vratila se kao druga osoba, ali stvarno?!

S druge strane, Tramp i dalje strance koji dolaze u SAD naziva "kancerom koji se širi iznutra" i, u skladu sa svojom antiimigrantskom politikom, obećava da će zatvoriti granice SAD i agresivno profilisati potencijalne teroriste među strancima.

Na opaske Hilari Klinton da Tramp pruža "pomoć i podršku" islamističkim teroristima, Trampov predizborni tim kaže da ona prelazi granice prihvatljivog u svojoj kampanji i pokušava da skrene temu sa sopstvenih promašaja.

SVE BOLESTI HILARI KLINTON: Iako krije zdravstveni karton, ovaj spisak je podugačak!

HILARI IMA TUMOR NA MOZGU! Klintonova već jednom operisana, sada se bolest vratila?!

HILARI I DONALD NA TV MEGDANU: Klintonova i Tramp u prvoj debati (tek) za deset dana?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

Pa cekaj...zar ova spodoba nije odapela? nesto citah pre par dana....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija