• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2016

08:37

KAO DA PRIMIRJA NIJE NI BILO! U vazdušnim napadima u Siriji poginulo 12 humanitaraca!

Vesti

KAO DA PRIMIRJA NIJE NI BILO! U vazdušnim napadima u Siriji poginulo 12 humanitaraca!

Podeli vest

Najmanje 12 humanitaraca iz Crvenog polumeseca i vozači njihovih kamiona poginuli su u vazdušnom napadu na humanitarni konvoj ka sirijskoj provinciji Alep, nekoliko sati pošto je sirijska vojska proglasila završetak primirja, saopštila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava

Humanitarni konvoj UN i sirijskog Crvenog polumeseca nastojao je da iskoristi prekid vatre i dostavi hranu i lekove za 78.000 ljudi u Alepu. Na putu ih je juče zatekao prekid primirja, a zatim žestoko bombardovanje grada i okoline. 

Prema poslednjim podacima, u Alepu je u poslednjem talasu više od 40 vazdušnih napada poginulo 36 ljudi. 


MIR JE POTRAJAO SAMO SEDAM DANA: Odmah po prekidu vatre, napadi na Alepo!

Stiven O'Brajan, zvaničnik UN zadužen za humanitarne organizacije pri UN, ocenio je da je u pitanju "ratni zločin" ukoliko se bude utvrdilo da je humanitarni konvoj namerno gadjan.

Opservatorija nije u mogućnosti da kaže čiji avioni su izveli napad, ali je poznato da sirijski pobunjenici ne raspolažu vazduhoplovnim snagama. 

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi je, ne optužujući direktno Moskvu, rekao da je Vašington "skandalizovan" stavom Rusije, koja je saveznik Damaska.  

- SAD će to pitanje direktno izneti pred Rusiju - rekao je Kirbi u Njujorku, gde se održava Generalna skupština UN. 


RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Prekinut direktan prenos situacije u Alepu, ekstremisti oštetili kameru!

Kako se očekuje, Sirija će danas biti glavna tema u debatama i na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

Komanda sirijske vojske saopštila je juče da je primirje "gotovo" i optužila pobunjeničke grupe da sabotiraju sporazum Rusije i SAD. 

Sirijska vojska je u saopštenju navela da su "naoružane terorističke grupe" više puta prekršile primirje koje je stupilo na snagu prošle nedelje. 


ŽESTOKE BORBE PLANULE U SIRIJI: Teroristi Nusra fronta pokrenuli ofanzivu na Alepo

Aktivisti i pobunjeničke grupe su optužile vladu za kršenje primirja, dok su Ujedinjene nacije navele da je sirijska vlada ometala isporuku pomoći, što je ključni deo dogovara o prekidu vatre.

Grad Alep podeljen je od jula 2012. godine na kvartove u kojima su pobunjenici i delove koji su pod kontrolom sirijske vlade.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

Da, da humanitarni polumesec donosi humanitarne metkove...i to u 31 kamionu...

rafa

pre 7 godina

побуњеници су константно кршили примирије да би кренули у офанзиву ,тада су Сиријци објавили да примирије се прекида и кренули у контра офанзиву.Уз ти оборена је летелица од терориста ("побуњеника") која је све време live снимала ...n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija