• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2016

23:29

METASTAZA ZLOČINA: Islamska država krade i prodaje organe svojih boraca!

Vesti

METASTAZA ZLOČINA: Islamska država krade i prodaje organe svojih boraca!

Podeli vest

Islamska država je ukrala oko 23 ljudska organa od svojih mrtvih i povređenih boraca u Iraku, u provinciji Nineveh. Cilj im je da ove organe prodaju na crnom tržištu nakon što bombardovanja prestanu

Izvor koji je zbog svoje bezbednosti želeo da ostane anoniman izjavio je za iračke vesti u nedelju da je ovaj posao potreban islamskoj državi  kako bi mogao da obnovi svoje finansije.

- Dobro organizovana specijalna medicinska jedinica ukrala je organe od svoja 23 člana koji su boravili u bolnici u Ninevehu - rekao je izvor.

- Sve što je ukradeno uključujući bubrege, creva i ostalo, pod strogim nadzorom je preneto u bolnicu na rubu grada - rekao je on.

(VIDEO) AMERI EKSPERIMENTIŠU RATNOM MAŠINERIJOM: Džihadiste napali novim raketnim sistemom HIMARS!

Ovaj izvor je istakao da je Islamska država počela da otpušta deo svog članstva nakon što je u bombardovanju od strane Amerike i Rusije izgubio značajne rezerve nafte.

- Ovo je dovelo do gubitka velikih finansijskih sredstava koji su pokrivali 80% potreba ove organizacije - naveo je on.

Analitička firma iz Amerike, HIS, otkrila je da Islamska država dnevno raspolaže sa 21.000 barela nafte, dok je doskoro imala oko 33.000 barela. Prihodi su sa 80 miliona dolara mesečno, pali na 56 miliona u martu, kada su njihove teritorije bombardovane.

RUSI BEZ PARDONA: U Siriji za 24 sata zabeležno 50 slučajeva kršenja primirja!

Islamisti su takođe izgubili oko 22% svoje teritorije od sredine 2014. godine. Sada je 6 miliona ljudi pod kontrolom ove skupine, umesto 9 miliona do pre dve godine, zbog čega su pretrpeli gubitak i kod plaćanja poreza.

Nedavno je procurela informacija da je irački lekar opšte prakse po imenu Siruvan al-Mosuli organizovao grupu koja se bavi trgovinom organima još od 2014. godine.

MIR JE POTRAJAO SAMO SEDAM DANA: Odmah po prekidu vatre, napadi na Alepo!

Komandanti Islamske države unajmljuju strane lekare da bi im pomogli da utabaju puteve trgovine organa koji idu preko opkoljenog grada Mosula u severnom Iraku. Ovaj posao je već počeo da donosi ogromne svote novca.

Ova ogranizacija ima posebnu diviziju koja prodaje srca, jetre i bubrege na internacionalnom crnom tržištu.

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Prekinut direktan prenos situacije u Alepu, ekstremisti oštetili kameru!

Mnogi organi se krijumčare preko Sirije i Iraka u susedne zemlje, kao što su Saudijska Arabija ili Turska, gde ih kriminalne grupe prodaju sumnjivim kupcima širom planete, prenosi Azijska internacionalna novinska agencija.

ŽESTOKE BORBE PLANULE U SIRIJI: Teroristi Nusra fronta pokrenuli ofanzivu na Alepo

KAO DA PRIMIRJA NIJE NI BILO! U vazdušnim napadima u Siriji poginulo 12 humanitaraca!

(VIDEO) SNIMAK OTKRIVA NAPADAČE NA HUMANITARNI KONVOJ: Kamera bespilotne letelice uhvatila teroriste na delu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Таквих убица је пуна Србија. Сав тај белосветски олош пустио је Вучић у Србију. Чиме је уцењен, колико је плаћен. Србија је станиште балија, џихадлија, диверзаната, селџука, османлија, хоџа, ајатоласа, ефендија, муфтија, ханџарлија, санџаклија, потурица, муџахедина, бизараца, муслимана, лезбејки, ал каиде, исисоваца, сунита, шиита, деривша, вехабија, педера, шиптара, усташа, бечких коњушара, мађарона, монтенегрина, сецесиониста, паткара, сепаратиста, антихриста, аутномаша, терориста, кољача, вмрооваца, побуњеника, женки у црнини, жутаћа, назадњака, набијача на колац, завереника, дезертера, бандита, секача глава, шпијуна, антисрпских несрба, несрпских Срба,. Србија, земља које нема.

mile

pre 7 godina

Taci to nikad nije uzimao od svojih boraca,i bio je jeftiniji.\n

Dragan

pre 7 godina

Ovaj komentar od Sava je jaci od ijednog teksta na celom sajtu.Jedino ne znam ko ih sve dovede ovde,ali je fakat da su tu.Svaka cast

srbija

pre 7 godina

@sava ritopek.Moj ti je savet da se ti iselis iz te takve Srbije jer svi ti sa tvog spiska su i ranije boravili na ovim prostorima i nije ih doveo Vucic. Nego ti blago meni pronadji zemlju gde niko sa tvog spiska podugackog ne zivi.Ako ne nadjes takvu drzavu onda je problem u tebi...\n

Petar Veliki

pre 7 godina

Србија је предивна Земља али куртон држава!!!

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija