• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.09.2016

16:36

SITUACIJA U KANADI POD KONTROLOM! Sve škole i učenici su bezbedni!

Vesti

SITUACIJA U KANADI POD KONTROLOM! Sve škole i učenici su bezbedni!

Podeli vest

Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da su na Ostrvu Princa Edvarda sve škole i učenici bezbedni i da je tamo situacija pod kontrolom, nakon pretnji bombama u školskim ustanovama te kanadske provincije, javlja Rojters

Ranije danas, sve škole i univerziteti u toj provinciji na istoku Kanade evakuisani su zbog potencijalne pretnje.

- Ministar za javnu bezbednost me je upravo obavestio da su sva školska deca i osoblje bezbedni. Situacija je pod kontrolom - rekao je Trudo na konferenciji za novinare u Otavi.

U međuvremenu, kanadska policija je saopštila da nijedna eksplozivna naprava nije nađena u pretraženim školama.

Zvaničnik kanadske policije Kevin Bejli rekao je da je pretnja bombama u školama u kanadskoj provinciji dostavljena faksom policiji u Otavi.

- U poruci se navodi da su bombe postavljene u izvesnom broju škola i da će biti detonirane danas, ali nije precizirano u koje vreme - kazao je Bejli, dodavši da je u toku istraga kako bi se identifikovala osoba ili osobe koje su za to odgovorne.

Oko 19.000 učenika iz 60-ak osnovnih, srednjih škola i univerziteta odvedeni su na sigurne lokacije na ostrvu koje čini najmanju kanadsku provinciju sa oko 146.000 stanovnika.

Policija u susednoj provinciji Nova Škotska takođe je evakuisala neke koledže i univerzitetske kampuse, posle anonimne pretnje bombom u tri obrazovna objekta.

Regionalna policija u Halifaksu, u Novoj Škotskoj, saopštila je da je jedinica za razminiranje na licu mesta utvrdila da je sumnjivi paket, koji je prethodno prijavljen, obična kesa sa smećem, nakon čega je ta zona ponovo otvorena za saobraćaj, navodi britanska agencija.

 

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mike

pre 7 godina

nazalost ovo je nova zabava da bi izbegla nastava ili ispit. za ovakve slucajeve trebalo bi da se uvedu drakonske kazne u kojima ista bila najmanje 20000 dolara ili za roditelja maloletnika najmanje 10 god zatvora.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija