• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

24.09.2016

08:26

NAJSTRAŠNIJA KNJIGA NA SVETU! U Siriji pronađen "priručnik za džihadiste", ŠTAMPAN U TURSKOJ!

Vesti

NAJSTRAŠNIJA KNJIGA NA SVETU! U Siriji pronađen "priručnik za džihadiste", ŠTAMPAN U TURSKOJ!

Podeli vest

Tokom nedavne vojne operacije oslobađanja enklava koje su bile pod opsadom terorista na severu Latakije, sirijski vojnici su otkrili brojne kopije "priručnika za teroriste"



Knjiga, štampana u Turskoj, uči džihadiste "pravilnom vođenju borbi na stranom tlu" i upotrebi nuklearnog oružja, prenosi Sputnjik Arabik.

Priručnik je pisan na arapskom jeziku pod naslovom "Zad Al-Mudžahid" (Vodič za rad božijih ratnika), a objavljen je u Istanbulu sa neskrivenim nazivom izdavača.


(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) DŽIHADISTA POBIO SVOJE! Sirijski pobunjenik slučajno aktivirao bombu usred žurke!

Knjiga ima odšstampan logotip istanbulske izdavačke kuće ''Guraba'', kontak telefone, adresu izdavača i međunarodni standardni knjižni broj ( ISBN).

Sirijski vojnik koji je pročitao pronađenu knjigu, u razgovoru za Sputnjik je rekao da je ona puna mržnje i da "poziva na rat protiv ljudi koji ne dele veru sa džihadistima", kao i uputstva šta treba "uraditi sa neprijateljima i njihovom imovinom".


METASTAZA ZLOČINA: Islamska država krade i prodaje organe svojih boraca!

- Knjiga opisuje kako se pravilno spaljuju gradovi koje osvoje džihadisti, potom da treba poseći svo drveće, uništiti svaki trag života i kako poubijati zarobljenike na pravilan način - objasnio je sirijski vojnik.

Prema svedočenjima vojnika, u knjizi piše da džihadisti imaju pravo da venčaju svoje zatvorenice, a pominje se i "mogućnost upotrebe nuklearnog oružja" 


ŠEF BRITANSKIH OBAVEŠTAJACA UVEREN: Islamistička pretnja Zapadu trajaće godinama!

Kako prenosi Sputjnik Arabik, knjiga je zabranjena u Siriji zbog "radikalnog sadržaja i poziva na nasilje i teror". 

Upravo iz tih razloga, kako se navodi, Sputnjik je rešio da objavi fotografiju korica i detalje o izdavaču, ali da ne prenosi delove knjige.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija