• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

24.09.2016

09:11

NA GRADILIŠTU U MOSKVI POGINULO PET RADNIKA! Prva informacija bila je da su SVI BILI SRBI!

Vesti

NA GRADILIŠTU U MOSKVI POGINULO PET RADNIKA! Prva informacija bila je da su SVI BILI SRBI!

Podeli vest

Srbe koji rade i žive u Moskvi u petak je preplašila vest koju su celo popodne vrtele agencije i TV kanali. Govorilo se da je poginulo pet srpskih radnika na jednom gradilištu gde je pukla sajla od lifta

 

Srbe koji rade i žive u Moskvi u petak je preplašila vest koju su celo popodne vrtele agencije i TV kanali. Govorilo se da je poginulo pet srpskih radnika na jednom gradilištu gde je pukla sajla od lifta, koji je zatim pao sa 19. sprata.

Na severozapadu Moskve u ulici Šenogina broj 1 poginuli su radnici, a pošto je generalni izvođač bila srpska građevinska kompanija "Putevi" iz Užica, ruski novinari su javili da su sve žrtve Srbi. Kasnije smo, međutim, saznali od našeg konzula Milana Živkovića da poginuli građevinari nisu Srbi, već gastarbajteri iz drugih zemalja. U ambasadi Belorusije potvrdili su da je jedan od poginulih njihov državljanin.

Istražni organi utvrđuju razloge pogibije pet građevinara, a protiv kompanije je podignut krivični postupak za "kršenje pravila bezbednosti na gradilištima". Istraga je utvrdila da je do problema došlo na visini između 19 i 12 sprata. Trojica radnika poginula su na mestu gde je pao lift, a dva su umrla u kolima Hitne pomoći.

Organizacija "Mosgorstrojnadzor", koja se bavi kontrolom rada na gradilištima, saopštila je da je glavni izvođač gradnje objekta kompanija "Don-Stroj-Invest", a generalni izvođač srpska kompanija "Putevi" iz Užica i narednih dana će se utvrditi ko je krivac za to što se lift strovalio sa velike visine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija