• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/avaz

27.09.2016

22:14

(VIDEO) OVAKAV JE ŽIVOT U SEVERNOJ KOREJI: Reditelj iz Rusije tajno snimio ono što Kimov režim godinama krije!

Vesti

(VIDEO) OVAKAV JE ŽIVOT U SEVERNOJ KOREJI: Reditelj iz Rusije tajno snimio ono što Kimov režim godinama krije!

Podeli vest

Na tržištu se pojavio novi dokumentarac o Severnoj Koreji. Na prvu se čini kao film koji bi severnokorejska vlada odobrila s obzirom na to da uvodne sekvence prikazuju sliku marljive, harmonične i srećne Severne Koreje

Ali, to je daleko od slike te komunističke zemlje koju je Vitalij Manski svojim filmom "Under the Sun" hteo da pošalje u svet. Ruski reditelj proveo je, naime, pune dve godine u pregovorima sa severnokorejskim vlastima kako bi mu dopustile snimanje dokumentarca.

DEMONSTRACIJA SILE! Severna Koreja ispalila tri balističke rakete zbog Samita G20!

Hteo je da zabeleži život jedne prosečne severnokorejske porodice. Korejci su isplanirali svaki detalj snimanja Kad je konačno dobio dozvolu za snimanje shvatio je kako su ljudi iz vlade već napisali scenario, odredili lokacije, odabrali ljude i poslali policajce kako bi nadgledali celi tok snimanja.

Tanjug/AP

- Snimali smo na svakavim mestima, ali nismo imali pojma koliko će nam kontrole nametnuti - rekla je Simone Bauman, jedna od producentkinja dokumentarca. Radnja, inače, prati 8-godišnju devojčicu Zin-mi i njene roditelje koji se pripremaju za njen prijem u komunističku omladinu.

Ali kako je kontrola vlade bila apsolutna, reditelj je odlučio da se okrene gerilskoj taktici. Tajno je snimao svoje kontrolore dok su uletali na set kad im se nešto ne bi svidelo.

Tanjug/AP

U filmu se vidi i kako agenti upadaju u stan porodice u kojem je snimao svoj dokumentarac. Bili su i u fabrici u kojoj radi majka kako bi bili sigurni da se njene kolegice ponašaju onako kako bi trebalo. 

OPASNA IGRA KIM DŽONG UNA: Severna Koreja može da napravi 20 atomskih bombi!

A kad je u jednoj sceni jedan severnokorejski veteran zaboravio da spomene omladinu u nekom govoru došapnuli su mu što treba da kaže reći.

Takve scene ponekad se mogu učiniti komičnim, ali većinu vremena bilo je zastrašujuće gledati ponašanje tih spodoba u crnom koje su redovno upadale u kadar. Jedan od strašnijih slučajeva takve vrste sigurno je i onaj kad agenti upadnu u trošan stan porodice koju je Manski snimao da bi im rekli kako bi trebalo da jedu.

Tanjug

I upravo je to sjajan primjer tona koji će imati ostatak filma: prikaz zastrašujuće tragične slike života pod nadzorom Kima Džong-una.

Manski inače ima iskustva snimanja u prilično restriktivnim uslovima, ali čak su i njega iznenadili neki potezi Severnokorejaca. Ipak prevario je Korejce i ukrao tajni video materijal... 

KIM NE MARI ZA SVET: Ban Ki-mun duboko uznemiren zbog raketa S. Koreje


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nislija

pre 7 godina

nije to rus snimio,to je propaganda,znase od koga.

duda

pre 7 godina

i sad ce nagrabusiti svi sa snimka, zato sto nisu bili obazriviji !! pa i sovjetski savez i ex yu nije bila bolja !

zoran miljkovic

pre 7 godina

И зар није севап оно што ради Америка и урушава овакве режиме који су зајахали свој народ, па га тлаче деценијама.Овако су изгледале све комунистичке земље, само смо заборавили и овај јадни народ има право да живи, као сав нормалан свет, а не да трпи лудака, за вођу, који се расипа у раскоши, ко би волео овако нешто,ВИ КОЈИ КРИТИКУЈЕТЕ АМЕРИКУ.

Lazni bot

pre 7 godina

Pa Srbija nije daleko ovome nas veliki vodja se trudi da bude ovako ali treba jos da uci a i pomocnici uvlakaci su mu slabi.

Dragan

pre 7 godina

Ovo je tako strašno kao da je snimano u Americi. Pa gde se to ne utiče na scenario?

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija