• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

29.09.2016

21:22

HITNO IM POTREBNA POMOĆ! UNICEF:U Nigeriji bi moglo umreti 75.000 dece od gladi!

Vesti

HITNO IM POTREBNA POMOĆ! UNICEF:U Nigeriji bi moglo umreti 75.000 dece od gladi!

Podeli vest

UNICEF je danas upozorio da bi od gladi na severoistoku Nigerije, u bivšim uporištima islamista Boko Harama, moglo umreti 75.000 dece tokom naredne godine ukoliko ne dobiju pomoć

Portparol UNICEF-a Patrik Rouz rekao je da je tih 75.000 dece iz tri države: Borno, Jobe i Adamava, prenosi Rojters.

Agencija UN za decu je saopštila da 400.000 dece mlađe od pet godina pati od teške pothranjenosti u tim državama, kao i da je više od četiri miliona ljudi suočeno s teškim nestašicama hrane u regionu. 

UNICEF je također saopštio da će povećati apel za humanitarnu pomoć na 115 miliona dolara, što je više nego dvostruko od ranije cifre od 55 miliona dolara.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija