• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2016

22:37

STRAH U AMERICI: Sistemi za registraciju birača postali meta hakera!

Vesti

STRAH U AMERICI: Sistemi za registraciju birača postali meta hakera!

Podeli vest

Na meti hakera proteklih meseci našli su se sistemi za registrovanje birača u više od 20 americkih država, rekao je zvaničnik ministarstva državne bezbednosti

Zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan rekao je da nije jasno da li su hakeri domaći ili strani, kao ni kakvi su njihovi motivi, navodi AP.

FBI je prošlog meseca upozorio državne zvaničnike da je potrebno da poboljšaju bezbednost vezanu za izborne aktivnosti nakon što su se na meti hakera našili sistemi za registrovanje birača u Ilinoisu i Arizoni. 

Direktor FBI Džejms Komi rekao je ove sedmice da Biro veoma pomno motri na ruske hakere koji bi mogli da pokušaju da poremete američke izbore.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
55555

pre 7 godina

Да питамо Нострадамуса и многе друге о току у ,,западном царству" ??

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Isto balavljenje tipus USA. Prvo optuze Ruse da ih hakuju a ustvari se sprema prevara veka. Tramp nesme pobediti. Posto ce narod glasati za njega, sprema se i testira veliki hakerski napad na biracka mesta gde ce manipulacija o glasanju biti sprovedena da ona raspadnuta baba vestica ipak pobedi.Ona je spasenje za USA oligarhiju...za to su spremni i da ubiju, obese, manipulisu, lazu i ukljuce sve prevare ovoga sveta...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija