• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.09.2016

23:28

FINSKA TESTIRALA RUSKE RAKETE: Holanđani tražili da ćute, zbog dokaza o obaranju malezijskog aviona!

Vesti

FINSKA TESTIRALA RUSKE RAKETE: Holanđani tražili da ćute, zbog dokaza o obaranju malezijskog aviona!

Podeli vest

Predsednik Finske Sauli Ninisto izjavio je danas da je Holandija tražila od njegove zemlje da drži u tajnosti rezultate testiranja izvršenih na ruskim raketama, sličnim onima koje su oborile malezijski avion iznad istoka Ukrajine

Ninisto je rekao da je Finska odlučila da potvrdi da je sprovela testove krajem prošle godine pošto je Holandija iznela u javnost detalje o ulozi Helsinkija u međunarodnoj istrazi udesa malezijskog aviona u kojem je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

On nije detaljnije govorio o testiranju.

Finska je 1996. godine počela da koristi lansirni sistem Buk na osnovu ranijeg bilateralnog trgovinskog ugovora s Rusijom.

Rezultati međunarodne istrage koju su vodili holandski istražitelji pokazali su da postoje čvrsti dokazi da je malezijski avion u julu 2014. godine oborila raketa ispaljena iz lansera Buk, premeštenog iz Rusije u istočnu Ukrajinu.

(FOTO/VIDEO) ISTRAGA POKAZALA: Malezijski avion MH17 srušio ruski projektil!

PESKOV NEGIRA REZULTATE ISTRAGE HOLANDSKIH ISTRAŽITELJA: Malezijski MH17 nije srušila ruska raketa!

PAKUJU TREĆI SVETSKI RAT! Evo zbog čega zapadni moćnici optužuju Putina za ratne zločine!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stamenkovic

pre 7 godina

pokusavaju na sve nacine da zavade Finsku i Rusiju , amerikancima treba finska granica kao i Hitleru .

robin

pre 7 godina

Amerima treba rat u Evropi,na sve nacine ga izazivaju. Treba im Hitler.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Jednoga dana u bliskoj buducnosti ce Finska a i ostale bedne americke kolonije u Evropi da se probude i shvate, da su svoju buducnost predale u ruke satani...bice kasno da nesto izmene...

Vickasti

pre 4 godine

Holandski istražitelji su se zeznuli jer su objavili broj rakete. A ta raketa je proizvedena 1986 godine u SSSR i isporučena PVO jedinici sa baziranjem u današnjoj Ukrajini. Jedinica je menjala nekoliko gradova ali je do raspada držve ostala u Ukrajini. Rusi su u fabrici našli njen broj ali i brojeve ostalih raketa koje Ukrajina i dalje ima. Mislim da je negde oko 1380 raketa u pitanju. Istražitelji treba samo da odu i da pogledaju magacine u Ukrajini ali oni to ne žele nego optužuju ruse. Rusi su poslednju raketu tog tipa ispalili 2013 godine na vežbama jer je raketi istekao resurs od 25 godina. Rusija je o svemu ovome obavestila vlasti Malezije koje su skoro izjavile da nisu zadovoljne istragom i da nema nikakvih dokaza o ruskom napadu na avion.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija