• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

01.10.2016

10:19

NOSTALGIČNI LUKAŠENKO: Raspad SSSR je katastrofa!

Vesti

NOSTALGIČNI LUKAŠENKO: Raspad SSSR je katastrofa!

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da raspad Sovjetskog saveza smatra katastrofom, prenosi Sputnjik

- U raspadu Sovjetskog Saveza vidim katastrofu koja je imala negativne posledice za čitav svet. Ništa dobro od raspada nismo dobili - izjavio je predsednik Belorusije, odgovarajući na pitanje studenata Pekinškog univerziteta.

On je konstatovao da Sovjetski Savez i Kina nisu uvek imali svetle trenutke u istoriji svojih odnosa. 

- Dolazilo je i do ratnih sukoba na granici, ali ako se pogleda u istoriju, mi, sovjetski i kineski narod, uvek smo imali više svetlih trenutaka

Kao dobar primer toga Lukašeko je naveo zajedničku pobedu nad fašizmom i japanskim militarizmom. 

Kada je reč o SSSR to je, prema mišljenju beloruskog lidera, moćna država koja je bila faktor obuzdavanja i osiguranja stabilnosti u svetu. 

Aleksandar Lukašenko je uveren da su za vreme SSSR-a bilo nemogući mnogi konflikti, kao što su oni koji se sada odigravaju na Bliskom istoku ili u Africi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
55555

pre 7 godina

Цена уништења и пропадања једног бпока је велика,и други блок може да је скупо плати(неж.реакције). Тренутно у том мултиполарном свету ,по војној снази изједначеној ваги. Само ту има проблем,САД не подржава остатак света??! И то да они буду као САД или још и јачи ????!?

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Taj raspad je bio neminovan jer je troma partiska nomenklatura komunizma u SSSRu raboravila da prosperitet jedne drzave lezi u privrednom razvoju, tehnologiji, infrastrukturi itd. Oni su spavali i prodavali crvene zastave koje su im na kraju dosle glave. Naivnos, treba reci, Gorbacova je bila zastrasujuca.Njegov glasnost i perestroika su izrasli u glavi debila koji nije shvatio da sa satanom posla ima. Proda je SSSR amerikancima u nadi!!! da su oni fer i prijatelji. Toliko je bio slep i neuki seljak da nije mozdano moga predvideti da ce ta americka oligarhija posle raspada SSSRa kucati na vrata Rusije i pokusati, sto i rade, da Rusiju uniste i njena bogatstva prisvoje. Gnjide kao Holdokovski i mnogi drugi su primer. Jelcin je krenuo dalje da ponizava Rusiju sa vodkom u vilici. Spasenje Rusije je onda doslo u liku Putina, koji je sklop jednog pragmaticnog i modernog politicara. Oni koji posla njega dolaze moraju da sisaju iz tog znanja kako se jedna drzava stiti i brani i nasedaju na pogana obecanja kao sirenje NATO nikada vise. Sa amerikancima se ugovori prave sa pistoljem na njihovoj glavi. Ta banda kauboja nerazume drugi jezik sem sile. Primitivizam kako su nastali kao nacija i genocid nad Indijancima im je baza i danasnje politike. Amerikanci nemaju prijatelje vec samo svoje interese ... a drugi da se podcine ili bivaju spaljeni.

Amer

pre 4 godine

Ko se to krije iza brkova, samo poremecene osobe a specijalno ako je presednik nose brkove. Niko normalan to neradi,

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17