• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.10.2016

20:05

POZVALA KOMŠIJE DA PREBEGNU Park Guen: Severnokorejci dođite u Južnu Koreju!

Vesti

POZVALA KOMŠIJE DA PREBEGNU Park Guen: Severnokorejci dođite u Južnu Koreju!

Podeli vest

Predsednica Južne Koreje Park Guen Hje pozvala je Severnokorejce da prebegnu u njenu zemlju, u retkom direktnom obraćanju građanima severnog suseda


Park je izjavila da je svesna "jezivih realnosti" s kojima se Severnokorejci svakodnevno suočavaju, prenosi Bi-Bi-Si.

 - Držaćemo put otvorenim za vas da nađete nadu i živite nov život. Molim vas dođite u srce slobode u Južnoj Koreji - rekla je Park u govoru povodom obveležavanja dana oružanih snaga. 

Građanima susedne zemlje poručila je i da su univerzalne vrednosti slobode, demokratije, ljudskih prava i blagostanja "dragocena prava koja treba da uživaju".

(VIDEO) OVAKAV JE ŽIVOT U SEVERNOJ KOREJI: Reditelj iz Rusije tajno snimio ono što Kimov režim godinama krije!

Park je, takođe, upozorila Pjongjang zbog nuklearnih proba, istakavši da će se Južna Koreja braniti.

Nije sigurno da će njen poziv doći do Severnokorejaca, pošto su mediji u njihovoj zemlji strogo kontrolisani, navodi BBC.

Duž dobro čuvane granice između severnog i južnog dela poluostrva, ojačane bodljikavom žicom i nagaznim minama, ustanovljena je demilitarizovana zona, široka četiri kilometara. 

Retko se dešava da Severnokorejci pokušavaju da prebegnu prelazeći preko te zone. Najnoviji takav slučaj desio se u četvrtak, posle više od godinu dana, kada je jedan vojnik iz Severne Koreje prešao u Južnu. 

Od kraja rata 1953. godine, koji je završen primirjem, iz Severne u Južnu Koreju je, prema podacima Seula, prebeglo gotovo 30.000 Severnokorejaca, ali uglavnom preko Kine.

OŠTRE REAKCIJE IZ ČITAVOG SVETA: Kim Džong Un je BEZOBZIRNI MANIJAK!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mile

pre 7 godina

Dodjite,zaposlice vas u Juri,200€ plata i Pampers.\n

SlobodaNarodu

pre 7 godina

A jel moze da dodju sa tenkovima i puskama?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija