• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.10.2016

09:52

SUMNJIVO! Pacijenti u bolnici u Japanu umiru jedan za drugim, postoji mogućnost da su OTROVANI!

Vesti

SUMNJIVO! Pacijenti u bolnici u Japanu umiru jedan za drugim, postoji mogućnost da su OTROVANI!

Podeli vest

Vlasti Japana istražuje slučaj dvojice starijih pacijenata koji su umrli od trovanja u bolnici u Jokohami, specijalizovanoj za brigu o bolesnicima koji su u terminalnoj fazi

Poslednjih meseci u bolnici "Ogući" zabeležem je porast smrtnih slučajeva, što je pokrenulo spekulacije da se trovanje možda sprovodi sistematski.

Istraga je pokrenuta nakon što je 20. septembra bolnica obavestila policiju o slučaju trovanja pošto je jedan 88-godišnji pacijent preminuo dok je intravenozno primao injekciju.

Kasnije je utvrđeno da se u rastvoru nalazilo sredstvo za dezinfekciju, prenela je agencija AP, navodeći da je to bila druga žrtva trovanja.

Samo nekoliko dana ranije, preminuo je i njegov cimer, a autopisija je potvrdila da je i on bio otrovan istom hemikalijom.

Istražitelji su navodno pronašli male ubode u 10 od oko 50 neiskorišćenih intravenoznih kesa u ambulanti na četvrtom spratu, gde su smešteni pacijenti u termalnoj fazi bolesti.

Advokat bolnice Juki Uehara rekao je za AP da je na tom spratu od 1. jula do 20. septembra umrlo 46 pacijenata.

Prema njegovim rečima, na tom spratu istovremeno može da se smesti do 42 pacijenta, od kojih je uobičajeno da polovina umre.

Načelnik bolnice je prošlog meseca izjavio da pacijenti, zbog prirode bolesti, mnogo umiru, ali da on ima utisak da je "broj smrtnih slučajeva veći nego što je uobičajeno".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Terminalna faza znaci poslednja,kad vise nema spasa.Mucenje i treba da se skrati da covek moze da umre dostojanstveno,ali zakon to treba da omoguci.Trebalo bi sve zemlje uvesti takav zakon.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija