• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2016

22:36

AMERIKANCI OTKRILI RUPU NA SAKSIJI: Rusi više pomažu Asadu nego što gađaju Islamsku državu!

Vesti

AMERIKANCI OTKRILI RUPU NA SAKSIJI: Rusi više pomažu Asadu nego što gađaju Islamsku državu!

Podeli vest

Broj vazdušnih udara Rusije na položaje Islamske države u Siriji opada, što ukazuje da prioritet Moskve nije borba protiv terorizma, već pružanje pomoći režimu sirijskog predsednika Bašar al Asada, navodi se u analizi američke kompanije IHS Konflikt monitor

Dok je u prvom kvartalu 2016. godine, 26 odsto ruskih vazdušnih udara u Siriji za mete imalo pripadnike IS, u drugom kvartalu njihov broj je opao na 22 odsto, a u trećem na 17 odsto.

- U septembru je predsednik Vladimir Putin rekao da je misija Rusije borba protiv međunarodnog terorizma i naročito Islamske države- kaže Aleks Kokčarov, glavni analitičar u IHS i stručnjak za Rusiju, navodeći da podaci ove firme ukazuju da to nije slučaj.

- Prioritet Rusije je da obezbedi vojnu podršku Asadovoj vladi i najverovatnije transformiše sirijski građanski rat od konflikta sa više strana u dvostrani sukob između sirijske vlade i džihadističkih grupa kakva je Islamska država- smatra Kokčarov.

To je, prema njegovim rečima, za posledicu imalo podrivanje mogućnosti pružanja međunarodne pomoći opoziciji, prenosi AFP.

IHS takođe navodi da se teritorija pod kontrolom IS u Iraku i Siriji nastavlaj da se smanjuje tako da sada obuhvata 65.500 kvadratnih kilometara dok je u julu obuhvatala skoro 3.000 kvadratnih kilometara više.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 7 godina

Ta pomoc se sastoji u gadjanju Al Kaide u Alepu i Hami, sto vise znam sve je jasnije da razlika ne postoji izmedju dve teroristicke grupe samo ih drugacije zovu da bi navodno napravili razliku. Finansiranje iz istog centra.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija