• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2016

17:17

PUTIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Pariz postao sluga Vašingtona!

Vesti

PUTIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Pariz postao sluga Vašingtona!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas Francusku da je proteklog vikenda namerno iznela predlog o Siriji u UN iako je znala da će Rusija na taj predlog uložiti veto, i nagovestio da je Francuska delovala po želji SAD, javile su agencije

- Predložili su rezoluciju za koju su znali da neće proći... kako bi nas naveli da uložimo veto. A zašto? Zato što je taj predlog bio usmeren na razbuktavanje situacije i podsticanje histerije u vezi sa Rusijom - rekao je Putin na investicionoj konferenciji u Moskvi.

On je optužio francuskog ministra spoljnih poslova Žan-Mark Eroa da je pogazio obećanja data tokom posete Moksvi prošlog četvrtka te da je ignorisao ruski predlog rezolucije i "okrivio Rusiju za smrtonosne grehe" u Siriji.

Putin je, takođe, nagovestio da Francuska služi interesima SAD koje, kaže on, koriste tu histeriju u predsedničkoj kampanji koja je u toku.

PUTIN: Znam da Klintonova i Tramp koriste anti-rusko retoriku zbog kampanje, ALI TAKO TRUJU NAŠE ODNOSE!

- Ne znam da li se to poklapa sa interesima evropskih zemalja - dodao je ruski predsednik.

Istovremeno, francuski premijer Manuel Vals osudio je danas u francuskoj Skupštini, kako je rekao, "opstrukciju Rusije koja se ne može opravdati", nakon što je Moskva stavila veto na francuski predlog rezolucije u UN o obustavljanju vazdušne kampanje u Siriji, javljaju francuski mediji.

- Nastavićemo da razgovaramo sa Rusijom i njenim čelnicima, ali ne uzalud...kako bismo pronašli mirno rešenje - rekao je Vals.
On je dodao da je "Rusija velika zemlja i, pošto ima svoju odgovornost, proizišlu iz prošlosti, Francuska je poziva da svoju odgovornost preuzme".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cicka

pre 7 godina

Не само то они тону све дубље и дубље са Оландом , како то народ њихов не види, а друго грешни су и пре Оланда , можда им је неко обећао да неће одговарати за своје ствари које су радили ако су уз њих , али то је њихов проблем, народ Француске треба да прогледа

deus

pre 7 godina

Vratite nam botove, oni bar lupaju po direktiv, ovi sadasnji komentari su da se uplasis, jel moguce da u Srbiji zive takvi ljudi?

bubasvaba

pre 7 godina

kako to može da radi rusija POD HITNO IH BOMBARDUJTE isto ko srbiju ,irak, gde ste nasli oružje za masovno unistenje ali ga nikom ne pokazaste ALI za to nemate srce i mu.a .

Lala iz Banata

pre 7 godina

Француска је "велика сила".... - од кромпира...!! ( "Кромпир-салате"!)

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Ako se prati odluke francuske politike i kasnije teroristicki udari po francuskoj , pa onda promene politicke odluke, dali je to ono sa Mistralima ili zajednici udari sa Rusima ili ili ili...sve znamo, vidi se jasno kao sunce da su iza tih teror udara stajale obavestajne sluzbe koje su kepecu Olandu pokazale pravac...ili sledi ili puca po Francuskoj. Shvatio je i legao na pod pred Amerikancima. Sada jede kao pas iz onoga sto mu bace pred njusku. Da se Degol iz groba digne i ovo vidi!!!!!

bane

pre 7 godina

Ako me sećanje ne vara, odluke da nas 99. godine bombarduju, donele su levičarske snage. Šta očekivati od Olanda?

Ljubo

pre 7 godina

Samo Rusija i Kina mogu se jos nazvati suverene drzave i ni jedna vise...sto se tice Evrope ( E U ) to je cirkus od naroda i drzava ,....nadam se ubrzo ogromnom broju drzava sa centralizmom ,samo bice krvi dok to se desi .mora...

rolex

pre 7 godina

Francuzi su inace poznati kao velike varalice i jako nezahvalni ucesnici svih ovih zbivanja..Jedan od najboljih primera je i spasavanje srpske vojske i njihovo prebacivanje.Napravili su cak i pesmu "Krece se ladja Francuska",da bi pokazali kao neku odanost i prijateljstvo Srbiji.A onda saznamo iz novih dokumenata i zapisa,da je to bila Italija.Cak se i Nikola Pasic zahvalio ,ali to se nije smelo reci.nekako ih covek ne moze smestiti ni u jednu grupu.

vlada

pre 7 godina

Samo Vaša pristojnost, francuzima daje "značaj" ali ni to nisu zaslužili! Od nekada ponosne "republike" /De Gol/, postali su američka "opirača"! I vrhunac, Olandova izjava, da će Rusija biti "optužena" za ratni zločin! Ako on stvarno veruje u to, onda je on ..., e tooo! Budite sretni, da vas Putin ne prozove za "stoletne" zločine, a to vam se može desiti!

ANTE BAN

pre 7 godina

Ovaj čovječuljak od metar i žilet visine je veća prijetnja svijetu od ISILA! Ali- isto tako i svojim Rusima, jer je njih i Rusiju doveo u potpunu medjunarodnu izolaciju! Da ne navopdim još gušenje sloboda, rat protiv opozicije,okupacije i prijetnje susjedima, itd.!

Dara

pre 7 godina

Ante, za Boga miloga, ne budali, otežaćeš si status u Vrapču, (kod nas je Toponica). Baš mi te dođe žao ako stvarno misliš to što si načrčkao. Sakrij se u mišju rupu i sanjaj da ti imaš demokratiju, a ne demonokratiju.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ante, tako govori neko, samo ako... JE-BAN...!!

Srba

pre 7 godina

Ante, nije stvar u tome koliko je ko visok, vec da li ima mozga u glavi. Podseti se malo istorije, pa ces videti da su svi krstaski pohodi na Rusiju propali. Rusi nisu zapoceli nijedan rat, ali su svaki zavrsili. A to sto mislis da ce te NATO zastititi kad krenu ruske balisticke rakete, bolje bi ti bilo da razmislis u koju ces se rupu skloniti i sta ce i da li ce uopste nesto ostati od lijepe vase.

borinac

pre 7 godina

E moj glupi Ante, austrijski konjusaru. Uskoro ces ti gledati kako gori Evropaa mi Srbi se ljubimo sa Rusima.

pavle

pre 7 godina

francuzi su bili i ostali uvlakači amerikancima.istorija poznaje njihove pretenzije prema drugim zemljama,oni su oduvek bilinikogovići pogrešno je mišljenje naših istoričara da su nam oni prijatelji. nikada oni nisu ni bili prijateljski naklonjeni nama .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija