• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Yahoo news

12.10.2016

20:36

(VIDEO) KORAK BLIŽE SVETSKOM RATU: Britanski piloti dobili dozvolu da pucaju u ruske avione?!

Vesti

(VIDEO) KORAK BLIŽE SVETSKOM RATU: Britanski piloti dobili dozvolu da pucaju u ruske avione?!

Podeli vest

Kao da nije dovoljno loše po međunarodnu bezbednost što se odnosi Rusije i Amerike stalno pogoršavaju, sada u celu priču ulaze i Britanci odlukom da njihovi piloti imaju zeleno svetlo da obore ruske ratne avione iznad Sirije ako se osete ugroženim

Sve ovo dolazi sa upozorenjem da su Velika Britanija i Rusija „korak bliže“ ratu.

Piloti kraljevske ratne avijacije imaju instrukcije da izbegavaju kontakt sa ruskim avionima dok su angažovani u misijama protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Sada su dobili nove instrukcije – imaju dozvolu da svojim letelicama koje su naoružane raketama vazduh-vazduh obore svaki ruski avion koji im bude bio pretnja.

- Prva stvar koju će britanski piloti pokušati da izbegnu je situacija u kojoj bi mogao da se desi obračun u vazduhu. Dakle izbegavaće deo gde su Rusi aktivni- izjavio je neimenovani izvor iz Zajedničkog štaba stalnih britanskih snaga za Sandej Tajms.

- Ali ako je pilot napadnut, ili proceni da bi mogao biti napadnut, on može da se brani- dodao je on.

Britanski tornado avioni biće naoružani savremenim raketama vazduh-vazduh „AIM-132“. Ovo oružje, koje košta 200.000 funti po komadu, može da dosegne trostruku brzinu zvuka i imaju veći domet što omogućava da obore neprijatelja pre nego što neprijatelj nacilja njih.

- Do sada su naši avioni bili naoružani satelitski navođenim bombama, jer nije bilo uopšte ili je bilo vrlo malo pretnje iz vazduha. Ali u poslednjoj nedelji se situacija promenila. Moramo adekvatno da reagujemo.

Moramo da zaštitimo svoje pilote. Mi smo korak bliže ratu. Potrebno je da samo jedan avion bude oboren u vazdušnoj bici i sve će se promeniti“, navodi drugi izvor.

(VIDEO) OPASNE IGRE NA NEBU: NATO avioni presreli ruske bombardere, leteli od Norveške prema Španiji!

(VIDEO) PRLJAVA LAŽ POKRENULA RAT U SIRIJI: Nezavisni eksperti dokazali da je napad na konvoj UN NAMEŠTALJKA!

(VIDEO) RUSI IMAJU LETEĆI TENK: Oklopni lovac bombarder SU-34, menja odnos snaga na bojnom polju!

AMERIKANCI OTKRILI RUPU NA SAKSIJI: Rusi više pomažu Asadu nego što gađaju Islamsku državu!

PUTIN ŠIRI IMPERIJU, PRST U OKO AMERIMA: Rusija otvara vojnu bazu u Egiptu!

RUSKI ODGOVOR AMERIKANCIMA: Nas krivite za ratne zločine, a vaša ubistva civila u Jugoslaviji?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goran Holland

pre 7 godina

Niko da ih obavesti da je SOTONA odavno u SIRIJI i da ceka pritisak na dugme a onda aj uzdravlju nato i do 25 ciljeva skida u jednom lansiranju!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако је по Божијој вољи...Нека тако буде...Сотонске слуге у огањ...!!

Zajedno

pre 7 godina

Samo se vi svi uvatite za ruke i zajedno u rat,povedite sa sobom i svoje sinove debile,a meni i mojim sinovima omogucite da mozemo da zivimo od svog postenog rada,sretno vam bilo i svi do jednog se ne vratili.

Nesa

pre 7 godina

Ne sekiraj se prijatelju. Tako to uvek biva. Oni zapocnu pa sklone dupe u kraj a ceh zabave uvek plati sirotinja. I sto se tice toga ocu necu, izbor je lak. Ili ces da dobijes batine, ili ces bar pokusati da i ti koji put udaris. Da ti se smiluju, nema sanse jer ce ili da zgaze ili da budu zgazeni. Klasican siledziski mentalitet. Jos ako oseti da se plasis, e tek si ga onda naj..ao.

Stan bre

pre 7 godina

Niko nije za rat , niko od tih ljudi nije debil , bice pre da si ti i tvoji sinovi , ali , nedamo agi i ameru trecinu , nedamo danak u krvi , necemo da budemo vazali , nedamo da nam sa kcerkama spavaju age i begovi , radje ginemo a vi debili izvolite !

OMG

pre 7 godina

Британцима је изгледа мало један Тони Блер, они хоће још, али и за то доктор Путин има лек.

srdjan

pre 7 godina

Koji bre englezi ,njima je zao i kerozin da sipaju u avion a kamoli da ispale raketu ,to su stipse a da vidimo i dal smeju ,mene bi.vise brinuli oni pvo ispod nego lovci,smesni su i pale vatru a niko ih i nista i ne pita .

XXL

pre 7 godina

A šta bi to britanski vojni piloti obarali sa najsavremenijim raketama vazduh-vazduh AIM 132? Rusi su u Latakiji stacionirali jedan savremeni sistem za radioelektronsku borbu "Краснуха"-4 1RL257 koji pokriva preko 300km prostora (koliko tačno nije poznato) nakon obaranja njihovog aviona Su-24. Sistem u potpunosti zaslepljuje protivničke borbene avione, helikoptere, krstareće rakete, rakete vazduh-vazduh i ometa rad špijunskih aviona kao i da štiti tj. "sakriva" ruske borbene avione (o tom divnom odbrambenom oružju više ima na drugim sajtovima kao i na you tubu). Ne upozorava rus džabe amerikance (vršili su već ometanje američkih borbenih aviona iznad Sirije detaljnije je na you tubu).

PUSTICE PUTIN KRALJICI TON FIL

pre 7 godina

Ima da se pusi cela planeta kad shvati da je Hitler proizvod britanskog dvora

Vickasti

pre 7 godina

Smešna propaganda ta raketa ima maksimalni domet 50km pa ruski Su-30sm i Su-35 nose rakete na IC navođenje koje imaju domet od 70-120km navešću samo 2. R-27T ( AA-10 Alamo-B, Vimpel) domet 70km i R-27ET ( AA-10 Alamo-D, Vimpel za cilj koji se udaljava 104km) maksimalna visina 27.000m.

petar 1

pre 7 godina

i tako ce ameri da zarate sa rusijom do poslednjeg britanca, znaci na zemlji nista novo. \n

rolex

pre 7 godina

pa naravno.oni vise nisu evropa,sada su kolonija SAD.i moraju da rade sta im kazu.kakvi bednici

BorisDe

pre 7 godina

Svi oni mogu i imaju zeleno svetlo ali dal SMEJU? :D

zoran

pre 7 godina

Čovek koji zivi u Britaniji, prati zbivanja, cita njihova glasila i nigde nije naisao na ovakvu vest.

Srba

pre 7 godina

Englezi i Amerikanci misle da ce se borba sa ruskim avionima odvijati kao u filmu "Тоp Gan". Ocigledno je da traze djavola. A kad ga traze, verovatno ce ga i naci.

Peca

pre 7 godina

Oni će da nadji Djavola ali mi će da jedemo G..na posle tog pronalaska .

vlada

pre 7 godina

Pre nego što krenete u takvu "akciju", obavezno se pozdravite sa svojima!

DAN

pre 7 godina

Šta se čudite ? - Ništa novo ako se dobro zna da je najprofitabilnije da se desi rat ! Tada proizvodjači i trgovci sa oružijem ostvaruju svoje enormne zarade! Fabrike oružija rade punim kapacitetima ! Ono proizvodiš što možeš najbolje i najlakše prodati ! Ovaca za šišanje koliko hočeš u svetu ! Došla im je berba para ! Najveći svetski vlasnici fabrika za proizvodnju oružija su jevreji a pošto nam je svima poznata njihova alavost za pare siguran sam da neće da propuste šansu !

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Cista propaganda, prvo su im rekli da s euklone s amjesta gdec ruski avioni imaju borbana dejstva,a tek posle da mogu da se brane ako su napadnuti. Naravno nisu im rekli da mogu biti i oboreni.

marko

pre 7 godina

samo ne znam kako ce krs od britanskog lova tornado protiv su35 I su30!?\nPitam se da li prokleti britanci znaju sta pricaju\n

Dragomir

pre 7 godina

Замислите сцену ... Енглески пилоти у војној бази седе у клубу и убијају досаду.Улази њихов старешина и они скачу и стају мирно.Следи говор ... Господо од данас имате дозволу да обарате руске авионе где год их угледате,спазите или видите! ... И сада можете да замислите њихова пренеражена лица.Нико да викне ,,УРАААА,,?Нико да поздрави то одобрење?Старешина издекламова још неке речи које нико није слушао и за сваки случај утече.Ајд да је споменуо неку државу која има два или три борбена пропелерца а да нема против авионску артиљерију па и некако него ди ,бре,их хушкаш на русе?То му дође као када је Хитлер послао немачку војску на Русију у летњим униформама?

usaf

pre 7 godina

Pa kad su im Turci oborili avion bez posledica,Britanci ce da naprave "pokolj" ruskim krntijama.

Boogeyman

pre 7 godina

Ma ljudi... sve je ovo farsa koju je amerika naredila kako bi skrenula pažnju javnosti sa katastrofalnih izbornih rezultata Klintonove. Pa znaju pijani englezi da bi ih Rusi obrisali za 12 minuta sa neba, a da bi englesku potopili za 6 min.

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Sta je tu cudno, takva naredjenja imaju svi piloti, izbjegavaj druge avione ali ako si napadnut brani se. Zar su trebali reci, nemoj se braniti. Sve je u nekoj standardnoj normali za takve uslove gde se izvode borbena dejstva. Ali ne treba iz toga stvarati paniku.

Chaki

pre 7 godina

Ja preklinjem Britance da urade to sto pre jer mi ih je vise pun posto svuda oni moraju da gurnu svoj pijani crveni nos. Nadam se adekvatno odgovoru Rusa ali onako kako dobar deo sveta to ocekuje

Dario

pre 7 godina

Do sada satro nisu imali dozvolu cak ni da se brane.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija