• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.10.2016

18:26

AMERI SAMO KLEVEĆU: Rusija manipuliše sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom...

Vesti

AMERI SAMO KLEVEĆU: Rusija manipuliše sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom...

Podeli vest

Rusija nastoji da prikrivenim ekonomskim i političkim merama manipuliše sa pet zemalja centralne i istočne Europe, uključujući Srbju, upozorila je danas grupa američkih stručnjaka

Oni su u svom najnovijem izveštaju takođe naveli da Rusija pokušava i da diskredituje liberalni demokratski model Zapada i potkopa transatlantske veze, preneo je Jutarnji list.

Taj izveštaj, o kojem piše Rojters, otkriva da je Moskva privukla na svoju stranu neke političare, da nastoji da uspostavi dominaciju na energetskim tržištima i u drugim privrednim sektorima, kao i da potkopava borbu protiv korupcije kako bi preuzela kontrolu nad vladama u Bugarskoj, Mađarskoj, Letoniji, Srbiji i Slovačkoj.

SAMO U DANAŠNJEM INFORMERU: SPREMAJU NAM VELIKO ZLO! NATO i Hrvati vežbaju tenkovski napad na Srbiju!?!

- U nekim zemljama, ruski uticaj se toliko raširio i ukorenio da dovodi u pitanje nacionalnu stabilnost zemlje, njenu prozapadnu orijentaciju i evroatlantsku stabilnost - navodi se u izveštaju koji rezimira rezultate 16-mesečnog istraživanja Centra za strateške i međunarodne studije iz Vašingtona i Centra za proučavanje demokratije iz Sofije.

Kao konkretni primeri se navode neki "mega-projekti" kao što je ugovor o izgradnji dva nuklearna reaktora u Mađarskoj u vrednosti 12,2 milijarde evra, dodeljen Rusiji u mutnim okolnostima, kao i unapređenje proruskih poslovnih ljudi koji na političkim funkcijama štite ruske interese.

GENERAL IVAŠOV O PRLJAVOJ NATO IGRI: SFRJ su srušili, ali nisu mogli da nađu ko će vojskom krenuti na Srbiju!

Ruski ekonomski uticaj u Bugarskoj se tako, na primer, procenjuje se na 22 posto BDP-a od 2005. do 2014.

Publikacija pod nazivom "Taktika Kremlja: Razumevanje ruskog uticaja u istočnoj i centralnoj Europi", podudara se sa nezapamćenom raspravom u SAD o tome da li Rusija pokušava da se umešati u predsedničke izbore 8. novembra sajber napadima.

Ruska ambasada u Vašingtonu nije odgovorilo na pitanje da komentariše izveštaj, koje će danas biti predstavljeno u Centru za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cica draza

pre 7 godina

o ameri sada sam uvredjen i iznenadjen bando pobili ste indijance zlocinci jedni

vlada

pre 7 godina

Odgovorna i pametna država, neće da komentariše vaše svakodnevne laži i frustracije! A vaš liberalno - demokratski model tržišta, koji nasilno izvozite, ima više kolonijalne karakteristike, nego dobre namere! Sve što ste mogli da "okupirate", to ste i uradili! Što niste mogli vojskom i bombama, izveli ste sa "petom kolonom"! Vaš pohod na Istok, je konačno - zaustavljen, i to vam najviše smeta! A zaustavio ga je čovek, koji će možda, i vašu sudbinu rešavati, pa vam više preporučujem saradnju sa njim ..... mislite na budućnost, jer za kajanje neće biti vremena!

nati

pre 7 godina

Zlocinacka bando divljaka,razrusili ste toliko drzava za badava i toliko naroda pobili na pravdi boga i sad imate obraza da se bunite protiv Rusije koja vas sprecava da i dalje cinite zlocine zajedno sa teroristima koje ste stvorili u Siriji,bagro pomahnitala, Putin ce vam doci glave i zaustaviti vase ludilo,nestacete sa lica zemje,necete vise postojati jer vi i niste ljudi, vi ste neke nakaze.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija