• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online

14.10.2016

20:46

(VIDEO) SAD NAPALE SEDAM ZEMALJA ZA PET GODINA: "Svet senki" je dokumentrac kojeg AMERIČKI REŽIM ne želi da vidite!

Vesti

(VIDEO) SAD NAPALE SEDAM ZEMALJA ZA PET GODINA: "Svet senki" je dokumentrac kojeg AMERIČKI REŽIM ne želi da vidite!

Podeli vest

Novi dokumentarni film „Svet senki“ otkriva ulogu Amerike u međunarodnoj prodaji oružja, i prikazuje dosad neviđene snimke i klipove koji pokazuju plan vlade SAD da napadne sedam zemalja Bliskog istoka za samo pet godina

U mesecima posle napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001, general Vesli Klark je ponovo aktivirao plan o nasilnoj promeni režima na Bliskom istoku. To nije uspeo za vreme kada je na čelu SAD bio Buš stariji, ali jeste za vreme predsednikovanja njegovog sina, Džordža Buša Mlađeg, navodi se u dokumentarcu.

OPTUŽBA IZ MOSKVE: Amerikanci su spremni i za pakt sa đavolom!

Vesli Klark je prvi put s planovima za Bliski istok upoznat 1991. godine, a čuo ih je od Pola Volfovica i Dika Čejnija, koji su kreirali novu strategiju jačanja SAD.

Klark u poverljivom razgovoru 2001. priznaje reditelju dokumentarca Johanu Grimonperesu da je Amerika počela da realizuje „petogodišnji plan obračunavanja sa problematičnim državama“: naročito Irakom, Sirijom, Libanom, Libijom, Somalijom, Sudanom i Iranom.

printscreen

Klarkovo svedočenje samo je delić dokumentarca koji zapravo otkriva kako je Amerika sve vreme „u krevetu“ sa velikim proizvođačima oružja, izazivajući ratove koji su prepuni pohlepe, korupcije, beskonačnih dogovora sa Saudijskom Arabijom i miliona izgubljenih života, piše „Dejli bist“.

PREDSEDNIK ČEŠKE ZEMAN BEZ DILEME: Amerikance niko nije zvao u Siriju, sami su krivi za svoj poraz!

Nekada prijatelji, a onda

Film počinje scenom iz Prvog svetskog rata, koja podseća na zlatna vremena ratovanja i legendarnu priču kad su neprijateljski vojnici pravili pauzu, i zajedno ručali za Božić, pa zatim nastavili borbu.

Kroz film se pojašnjava kako je rat postao sredstvo za jačanje globalnih korporacija, i podseća na vreme kada su Ronald Regan (bivši predsednik SAD) i Margaret Tačer (nekadašnja premijerka velike Britanije) šurovali sa Saudijskom Arabijom, prodavali joj oružje i zarađivali basnoslovan novac od toga.

RUSI UPOZORAVAJU: Amerikanci će pomoći džihadistima da se pregrupišu i opet napadnu Palmiru!

Za „animiranje“ prebogatih saudijskih diplomata i ambasadora, kojima je trebalo da prodaju silno oružje, Amerikanci i Britanci su imali fond od čak 87 miliona dolara, koji su rasipani na alkohol, skupe večere, dame sumnjivog morala…sve što je potrebno da se u kasu sliju milijarde dolara.

- Jednom prilikom za 60.000 dolara potpisao ugovor vredan tri miliona. Nije loš posao, zar ne? Političari su kao prostitutke, daš im novac i oni urade šta treba – rekao je u dokumentarcu Rikardo Privitera, jedan od trgovaca oružjem.

Public

U ratu ginu nedužni ljudi

U drugom delu dokumentarca akcenat je na ceni kojom su ove ratove platili obični ljudi. Milioni izgubljenih života, razorene zemlje i uništena budućnost. Intervjui biših vojnika i scene posle napada dronovima, raskomadana tela civila, na surov način otkrivaju sve posledice veštački izazvanih ratova, navodi se u dokumentarcu.

- Stvorili smo mrežu jakih korporacija koje trguju oružjem. One su jače od velikog broja država i imaju toliko moći da lako mogu da smene vladu neke zemlje – rekao je Džeremi Skejhil, autor knjige „Prljavi ratovi“.

AGENT CIA PRIZNAO: Putin je spasao svet od intervencije Amerikanaca u Siriji!

U filmu se pojavljuje i pukovnik američke vojske Lorens Vilkinson, bivši šef kabineta Kolina Pauela, nekadašnjeg šefa američke diplomatije.

- Proklinjem dan kada smo počeli rat u Iraku 2003. Neko nas je gnusno slagao, prevario i obmanuo – rekao je Vilkinson s pomešanim osećanjem razočarenja i besa.

AP/Photo

Kongresmenka Sintija Mekini je u dokumentarcu opisala pretnje smrću koje je dobila nakon što je pred Kongresom SAD pitala tadašnjeg ministra odbrane Donalda Ramsfelda gde je nestalo dva triliona dolara iz budžeta.

- Nakon što sam dobila pretnje smrću, rekli su mi: To dobijaš kad se kačiš sa velikim momcima – kazala je Mekini.

U novom dokumentarnom filmu, čija je svetska premijera zakazana za 14. oktobar u Njujorku i Los Anđelesu, pojavljuje se i Muntadar al-Zaidi, irački novinar koji je bio mučen u zatvoru jer je gađao Džordža Buša cipelom.

printscreen

Poruku filma dobro je opisao ratni novinar „Njujork tajmsa“ Kris Hedžes:

- Kako možete da napustite Gazu, a da ne budete besni zbog onoga što se dešava običnim ljudima? Isto važi i za Sudan, El Salvador, Siriju… Video sam toliko tela nedužne dece da ne mogu da spavam noću. Zbog koga su se ti ratovi vodili, zbog čega su nedužni ginuli? Jedno znam, sigurno ne zbog mira.“

RUSKI SPECIJALCI UHAPSILI OFICIRA CIA: Težak incident u Siriji, Amerikanac komandovao ogrankom Al Kaide!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

Pa zato je Obama dobio Nobelovu nagradu za MIR. Neka Nobelov institut uspostavi nagradu za rat,ili neka Obama vrati onu nagrdu za mir.Kako ih nije sramota?Unaprijed dali Nobelove nagradu covjeku koji ubija cijele drzave i narode.Neka je onda posmrtno dodijele Hitleru i Musoliniju. Sramota.. Nobelova nagrada za mir je odavno postala sprdnja zato sto je dodjeljuju SAD i EU,a ne Nobelov institut...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Рат који воде САД-е и "трабанти" израз је ХИПЕР-ПРОДУКЦИЈЕ капитала...Ко то не зна... - мало зна...?! капиталистичко друштво мора да ратује, мора да изазива кризе по свету ..То је у бићу таквог система, јер циклични обрт капитала у промету - тражи "пражњење" да би се добио нови замајац производње, а самим тим... - ПРОФИТ... !! Буржоаска демократија - је накарадан политички систем, у којем владају БАНКЕ и БЕРЗА, а Парламент је ту само мало АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО жељно профита, док је Влада и Премијер само... - бедан ПРИВАТНИ ПРЕДУЗЕТНИК, који треба да "обезбеди профит"...!! У САД-е то је Председник и ЦИА који морају изазивати кризе и ратове по свету, да би се празнили магацини оружја и војне опреме, и обезбедио нови циклус за ... - ПРОФИТ господарима рата...То што "успут" погине милион људи...?!... Или "наших" 20 хиљада момака...?! Све је то колатерална штета у служби ПРОФИТА .... А све мировне мисије - опште заглупљивање народа...!!!

nati

pre 7 godina

Matori jarac Rotsild sa svojim cionistickim zlocincima postavlja sva pravila pa i ko ce dobiti Nobela.Ne zene se i udaju oni medjusobno do granice incesta za badava.Njihov Talmud-zakon i pravila koji su oni-jevreji pisali vekovima, je cisto zlo,oni se sprdaju sa nejevrejskom ljudskom rasom.Obama i nagrada za mir je njhova sprdanja. \n

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija