• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

14.10.2016

21:08

NEUSPELA PROVOKACIJA: Zaustavljen napad ukrajinske vojske u kome je poginuo srpski dobrovoljac

Vesti

NEUSPELA PROVOKACIJA: Zaustavljen napad ukrajinske vojske u kome je poginuo srpski dobrovoljac

Podeli vest

Napad ukrajinskih snaga bezbednosti na jugu Donjecke narodne republike je zaustavljen, a ukrajinska strana pretrpela je gubitak od više od deset ljudi, javili su ruski mediji

Oružane snage Ukrajine nastavljaju da gađaju iz minobacača položaje ustanika i da izvode pregrupisavanje, rekao je novinarima predstavnik Ministarstva odbrane samoproglašene DNR, prenosi Sputnjik.

Ranije je saopšteno da je četa ukrajinskih snaga bezbednosti prešla u napad na jugu DNR i da je pet vojnika poginulo. 

- Napad protivnika je zaustavljen, ali ukrajinska vojska i dalje puca iz minobacača kalibra 120 i 82 milimetra. Protivnik izvodi pregrupisavanje i pokušava da evakuiše svoje ubijene i ranjene", saopštio je predstavnik vojnog resora DNR.

On je, prethodno, istakao da su ukrajinske jedinice prekršile svoje obaveze o prekidu vatre. 

- Nakon artiljerijske vatre uz primenu oružja kalibra 152 mm, neprijateljske jedinice prešle su u napad snagama do jedne pešadijske jedinice u naseljenog mesta Lenjinskog na jugu Donjecke oblasti- izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane DNR. 

Ministarstvo je tražilo od OEBS-a da preduzme mere za prekid vatre, prenosi Sputnjik.


NEK MU JE VEČNA SLAVA: Ovo je srpski dobrovoljac Vladimir Stanimirović, koji je poginuo u Donbasu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Postavlja se pitanje, šta ukrajinske vlasti hoće!? Ako vas vodi simbolika zastava na fotografiji - pišite izgubljeno! Isključivo se pita narod Donbasa, kao što se "iskljičivo" NIJE pitao narod Kosmeta, koji je teritorijalno PRIVREMENO otet! Za dalje informacije, nadležna je Ruska federacija!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija