• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

15.10.2016

12:13

CIA SPREMA TAJNI SAJBER-NAPAD NA RUSIJU! Da li mislte da Putin već nema SPREMAN ODGOVOR?!

Vesti

CIA SPREMA TAJNI SAJBER-NAPAD NA RUSIJU! Da li mislte da Putin već nema SPREMAN ODGOVOR?!

Podeli vest

Bela kuća razmatra mogućnost pokretanja tajne sajber-operacije protiv ruske vlade da bi se suprotstavila navodnoj umešanosti Moskve u američke predsedničke izbore, prenose mediji pozivajući se na zvaničnike u obaveštajnoj službi

 

Obamina administracija naložila je Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) da obezbedi mogućnosti za sajber-operaciju koja bi "osramotila" Kremlj, javlja televizija En-Bi-Si. 

- Izvori nisu podrobnije govorili o tačnim merama koje razmatra CIA, ali su rekli da je Agencija već počela da otvara sajber-vrata, bira mete i vrši druge pripreme za operaciju - navodi televizija. 

Bivši obaveštajci tvrde da je CIA prikupila dokumente koji bi mogli da izlože nepoželjnu taktiku predsednika Rusije Vladimira Putina. Bela kuća najavila je u utorak da Obama razmatra "proporcionalan" odgovor na tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država da se vlada Rusije mešala u američke predsedničke izbore hakovanjem kompjuterskih sistema političkih partija. 

Vikiliks ne veruje da SAD pripremaju sajber-napad na Rusiju Međutim, Vikiliks dovodi u sumnju istinitost izveštaja o nameri SAD da izvrše sajber-napad na Rusiju. 
 

"Ukoliko bi predstojeći 'tajni' sajber-rat bio ozbiljan, onda, prvo, to ne bi objavljivali, a drugo sajber-rat sa Rusijom, time bi se bavila Nacionalna bezbednosna agencija (NSA), a ne CIA", navodi se na tviter-nalogu Vikiliksa. 

Aktivisti Vikiliksa smatraju da ova saopštenja i "curenja" imaju za cilj pobedu kandidatkinje Demokratske partije Hilari Klinton na predsedničkim izborima u novembru 2016. 

 Zvaničnik Kremlja Jurij Ušakov izjavio je danas da će Moskva odgovoriti na planove američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) za pripremu sajber napada protiv ruskog vođstva.

- Naravno da ćemo to učiniti. Ovo je već na ivici nepristojnosti - kazao je Ušakov na marginama samita država BRIKS-a koji se održava u indijskom odmaralištu Benaulim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija