• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2016

07:31

CIPRAS KAO KIM DŽONG! Lider Sirize dobio 93,54 odsto glasova na partijskim izporima!

Vesti

CIPRAS KAO KIM DŽONG! Lider Sirize dobio 93,54 odsto glasova na partijskim izporima!

Podeli vest

Grčki premijer Aleksis Cipras ponovo je izabran za lidera levičarske Sirize, osvojivši 93,54 odsto glasova 2.700 elektora na partijskom kongresu, saopštila je ta partija



Cipras je na prethodnom kongresu 2013. godine osvojio 74 odsto glasova, što ukazuje da mu je popularnost u stranci porasla, uprkos kritikama da je napustio radikalno levičarske principe Sirize kada je potpisao paket mera štednje u zamenju za pomoć EU, u iznosu od više milijardi evra.

Cipras sada pokušava da ubedi kreditore da mu odobre novu rundu zajmova do kraja godine, prenosi AFP.

On je u subotu izjavio da njegova vlada namerava da brzo završi drugu reviziju aranžmana sa kreditorima koja počinje u utorak.

- Nameravamo da odmah završimo drugu reviziju - rekao je Cipras. 


CIPRAS NA KONGRESU SIRIZE: Tražimo od poverilaca da ne odlažu sklapanje sporazuma o grčkom dugu!

Grčka želi da završi drugu reviziju do kraja godine posle čega bi, kako očekuje, počeli razgovori o smanjenju ogromnog tereta duga koji pritiska zemlju.

Pitanje duga je podelilo međunarodne kreditore. Nemačka, u kojoj će iduće godine biti održani izbori, smatra da je ublažavanje tereta duga nepotrebno, ali MMF traži da se taj problem reši.

Cipras je rekao da Grčka ispunjava obećanja i traži da i kreditori učine to isto

- Taktika odugovlačenja i odugovlačenja je neprihvatljiva - rekao je on članovima stranke. 

Grčka traži da se ono što je dogovoreno odmah primeni, dodao je Cipras, aludirajući na sporazum koji je u maju postignut sa ministrima finansija evrozone o postepenom ublažavanju tereta grčkog duga do 2018. godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Само револуција - ништа "тактика"...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija