• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.10.2016

16:45

OLAND: Oprez, teroristi će se sakriti među izbeglice!

Vesti

OLAND: Oprez, teroristi će se sakriti među izbeglice!

Podeli vest

Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je Sjedinjene Američke Države i druge saveznike u borbi protiv džihadista Islamske države u Iraku da ostanu oprezni i razmene obaveštajne podatke kako bi predupredili njihove eventualne pokušaje odmazde

Oland je rekao da će se "teroristi sakriti" među izbeglica koje će u kolonama napustiti Mosul tokom bitke koju vode iračke snage uz podršku koalicije protiv ID.

- Moramo da budemo u stanju da ih jasno identifikujemo - rekao je on na sastanku ministara odbrane u Parizu koji su razgovarali o situaciji u Mosulu.

Oland je takođe upozorio da bi strani borci koji se bore u redovima ID mogli da požele da se vrate u svoje zemlje, rekavši da moraju da se preduzmu mere radi njihovog hapšenja i sprečavanja da izvedu napade.

Sastanak u Parizu ima za cilj pripremu budućnosti Mosula, rekao je Oland i dodao da članice koalicije moraju da pomognu da se osnaže buduće vlasti ovog iračkog grada u kojima će biti sve etničke i verske zajednice kako bi se uspostavio "dugo očekivani mir".

Pored američkog ministra odbrane Eša Kartera, sastanku je prisustvovali ministri odbrane iz još 12 zapadnih zemalja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

Koja dalekovidost... samo ovakve figure, koje se zovu predsednik drzave, shvataju na kraju nesto sto su vidoviti obicni gradjani shatili pre godinu dana...jadno ko ljudi vode...slepci.

mile

pre 7 godina

Zasto se on brine,ako nesto i urade,on ce zestoko da optuzi Rusiju za bombardovanje civila i sve je ok.\n

Nasmejani

pre 7 godina

E sad si otkrio rupu na saksiji...bravo bre!\n

SlobodaNarodu

pre 7 godina

A jel to Oland daje teroristima javno uputstvo kako da pobjegnu iz Mosula.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija