• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2016

23:36

NEONACISTI DVILJAJU SLOVAČKOM: Parlament zabranio desničarima patrole po volzovima?!

Vesti

NEONACISTI DVILJAJU SLOVAČKOM: Parlament zabranio desničarima patrole po volzovima?!

Podeli vest

Slovački parlament danas je zabranio patrole koje su po vozovima organizovali članovi ekstremno desničarske partije zbog pripadnika brojne romske manjine, koja živi u toj zemlji članici EU

Članovi desničarske opozicione Narodne partije Naša Slovačka počeli su da patroliraju slovačkim vozovima u aprilu nakon što je jedan 16-godišnji dečak napao 21-godišnju devojku i ukrao joj novčanik, prenosi AFP.

Predsednik te partije i poslanik Marijan Kotleba, kojeg kritičari optužuju da je neonacista, nazvao je džeparoša "ciganskim ekstremistom", navodi AFP.

- Niko ne može da zameni policiju u ovoj zemlji i niko ne treba tako ni da se ponaša - rekla je ministarka pravde Lucija Zitnanska, prenela je slovačka agencija TASR.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija