• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2016

21:43

(VIDEO) DVA SNAŽNA ZEMLJOTRESA PRODRMALA ITALIJU: U razmaku od par sati udarilo 5,4 i 6,5 Rihtera!

Vesti

(VIDEO) DVA SNAŽNA ZEMLJOTRESA PRODRMALA ITALIJU: U razmaku od par sati udarilo 5,4 i 6,5 Rihtera!

Podeli vest

Snažan zemljotres registrovan je danas po podne u centralnoj Italiji, a njegova jačina u epicentru iznosila je 5,4 stepeni Rihtera, saopštila je Seizmološka služba u Italiji

21.30 - Samo par sati posle prvog zemljotresa ulsledio je još jedan udar i to jači. Centralni deo Apeninskog poluostrava prodarmao je udar od 6,4 Rihtera.  Najmanje dve osobe su povređene u novom, jačem, potresu jačine 6,4 stepeni Rihtera koji je registrovan večeras u centralnoj Italiji.

Mnoge kuće su se takođe srušile u planinskom mestu Usita, izjavio je lokalni gradonačelnik, prenosi AFP.

20.00- Italijanski mediji su javili da je zabeležen potres koji se osetio u čitavoj centralnoj Italiji. Epicentar zemljotresa registrovan je 66 kilometara od Peruđe. Italijanski mediji su javili da za sada nema informacija o tome da je u potresu neko povređen, niti da je pričinjena šteta.

Potres se osetio u čitavoj centralnoj Italiji, ali i u prestonici Rimu. Stanovnici gradova u pokrajinama Marke i Umbrija istrčali su u panici na ulice. 

Potres se osetio i u gradu Amatriče koji je u avgustu pogođen razornim zemljotresom, u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi.

 

 


Epicentar zemljotresa registrovan je kod grada Kastelsantanđelo sul Nera, navodi Rojters. Premijer Mateo Renci saopštio je da je u kontaktu sa službama civilne zaštite.
 

 

Potres se nije osetio u Srbiji, rečeno je agenciji Beta u Seizmološkom zavodu Srbije. 

Posle potresa došlo je do nestanka struje, a zatvoreni su i glavni putni pravci, navodi agencija Asošiejted pres. 

Zemljotresi su se dogodili na oko 70 kilometara udaljenosti od Amatričea koji je u potpunosti razoren u potresu koji se dogodio u avgustu i u kojem je život izgubilo skoro 300 ljudi.

- Dobijamo pojedinačne izveštaje da je na nekim zgradama pričinjena materijalna šteta, čak i da su se delovi zgrada srušili, ali nemamo informacijama o ljudskim žrtvama- rekao je portparol italijanske civilne zaštite. 



Gradonačelnik Kastela Santanđelo sul Nera, malog mesta u centralnoj Italiji, rekao je da su se neke zgrade srušile, ali da još nema informacija o povređenima. 

On je kazao da u gradu nema struje, da je mračno, kao i da zbog toga ne mogu potpuno da sagledaju štetu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija